Κοινωνία
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την κατάληψη στη Μονή Εσφιγμένου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την κατάληψη στη Μονή Εσφιγμένου

  • 10 Οκτωβρίου 2011, 11:34

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χαρακτήρισε την συνεχιζόμενη «κατάληψη» του κτιρίου της μονής Εσφιγμένου, από τους σχισματικούς πρώην μοναχούς, ως «πρωτοφανή άσκηση βίας» εντός των ορίων της Ελληνικής Δημοκρατίας και «επικίνδυνη εκτροπή» εντός του Αγίου Όρους.

Κατά την επίσκεψη του στο Αντιπροσωπείο της νέας Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αναφερόμενους στους καταληψίες σχισματικούς μοναχούς ξεκαθάρισε ότι «η υπόθεση της εκκλησιαστικής αντιμετωπίσεως των εισέτι εντός των τειχών της Μονής και των λοιπών εξαρτημάτων αυτής παραμενόντων, να θεωρείται παρ' απάντων λήξασα, οριστικώς».

Υπογράμμισε ότι το ίδιο ισχύει και από διοικητικής και δικαστικής πλευράς, για την κατάληψη, «κολασθείσας» και «ως ποινικό αδίκημα», καθώς σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους απαγορεύεται η εγκαταβίωση σχισματικών στη μοναστική πολιτεία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε ότι τυχόν διαφωνίες μεταξύ των μοναχών πρέπει να λύνονται με εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων εντός της εκκλησίας και να μην την οδηγούν σε «σχισματικήν διάσπαση».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron