Οικονομία
Για νέο κύκλο ύφεσης ανησυχεί ο Ρουμπινί

Για νέο κύκλο ύφεσης ανησυχεί ο Ρουμπινί

  • 25 Οκτωβρίου 2011, 11:28

Σε νέο κύκλο ύφεσης είναι πιθανό να μπουν οι μεγαλύτερες οικονομίες του ανεπτυγμένου κόσμου, σύμφωνα με τον Αμερικανό οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος εκτιμά μάλιστα πως οι πιθανότητες αυτό να συμβεί είναι πάνω από 50%.

Ο Ρουμπινί προειδοποίησε ότι η διπλή ύφεση απειλεί Ευρώπη, ΗΠΑ αλλά και τη Βρετανία ενώ εκτίμησε πως στην ευρωζώνη- τα δημοσιονομικά προβλήματα της οποίας χαρακτήρισε «χρόνια»- έχει ήδη αρχίσει. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος, σύμφωνα με τον Ρουμπινί, τα προβλήματα να μεταδοθούν και σε άλλες μεγάλες και μικρότερες οικονομίες, ένα ντόμινο που, όπως λέει, «θα επισκιάσει ακόμη και την κατάρρευση της Lehman Brothers».

Σύμφωνα με όσα είπε ο οικονομολόγος σε ομιλία του στη Διάσκεψη Αρχηγών Κρατών της Κοινοπολιτείας στο Περθ της Αυστραλίας, η ευρωζώνη χρειάζεται μια πολύ μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση προκειμένου να αποφύγει μια ανεξέλεγκτη κρίση στο μέλλον.

Σε ό,τι αφορά την Κίνα, ο Ρουμπινί βλέπει σημαντικούς κινδύνους, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι η ζήτηση στην εγχώρια αγορά θα παραμείνει υψηλή.

Διαβάστε επίσης: Ρουμπινί: Η κατάσταση στην Ευρώπη βαίνει εκτός ελέγχου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron