Κοινωνία
Τραγικό θάνατο βρήκε ο Βαγγέλης Λιβαδάς

Τραγικό θάνατο βρήκε ο Βαγγέλης Λιβαδάς

  • 27 Νοεμβρίου 2011, 19:05

Ο Βαγγέλης Λιβαδάς, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:30 σε διαμέρισμα 3ου ορόφου σε πλυκατοικία επί της οδού Κολοκοτρώνη 19, στη Γλυφάδα Αττικής, βρέθηκε απανθρακωμένος από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο με τρία οχήματα κι εννέα άνδρες

Ο 90χρονος θεατρικός επιχειρηματίας δεν κατάφερε να εξέλθει εγκαίρως από το διαμέρισμα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά ξέσπασε από αερόθερμο.

Μάλιστα, η σύζυγός του, η γνωστή ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη, μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο Νοσοκομείο Σωτηρία

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Λιβαδάς

Ο Βαγγέλης Λιβαδάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Από παιδί ακόμα μαγεύτηκε από τον κόσμο του θεάτρου. Η πρώτη του δουλειά ως παραγωγός ανέβηκε στο θέατρο το 1958 και από τότε μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του πάνω από 360 παραγωγές, που περιλαμβάνουν από το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το κλασικό θέατρο, ως την επιθεώρηση, την οπερέτα το μιούζικαλ, και γενικότερα από όλο το φάσμα του θεατρικού ρεπερτορίου.

Υπήρξε παντρεμένος με την ηθοποιό Σμαρούλα Γιούλη, ενώ κουμπάροι του ζευγαριού ήταν οι αδερφικοί τους φίλοι Μίμης Φωτόπουλος και Ντίνος Ηλιόπουλος. Το 1960, το ζευγάρι απέκτησε τη δική του θεατρική στέγη, το θέατρο «Σμαρούλα» όπου κι ανέβασε πολλά έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Σημειώνεται πως οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Λιβαδά- ιδρύθηκαν το 1958- έχουν κατά καιρούς εκμεταλλευτεί εμπορικά τα θέατρα Αμιράλ, Βέμπο, Διονύσια, Παρκ, Ακαδημεία, Καλουτά κ.ά., ανεβάζοντας πλήθος θεατρικών έργων, από μιούζικαλ μέχρι επιθεώρηση κι από οπερέτα μέχρι κομεντί, από αστυνομικά μέχρι δράματα εποχής.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταίες Ειδήσεις - Latest News




cron