Πολιτική
Σαμαράς: Θα αποκαταστήσω τις αδικίες στους συνταξιούχους

Σαμαράς: Θα αποκαταστήσω τις αδικίες στους συνταξιούχους

  • 06 Δεκεμβρίου 2011, 20:24
Προτεραιότητα του προϋπολογισμού που θα ψηφιστεί πρέπει να είναι η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό που αναμένεται να ψηφιστεί απόψε τα μεσάνυχτα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη να «υπάρξει πια απευθείας ενίσχυση της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» και να «τακτοποιηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Επίσης, ζήτησε -ενόψει της ανταλλαγής ομολόγων- να εξασφαλισθεί η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ υπογράμμισε πολλές φορές ότι «υπέρτατη προτεραιότητα είναι η ανάκαμψη».

Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε να αποκαταστήσει τις αδικίες στους συνταξιούχους, ενώ τόνισε την ανάγκη να επιλυθούν διάφορα θέματα όπως η μετανάστευση, η ανακήρυξη της ΑΟΖ και το Σκοπιανό.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου για να προλάβει η Ελλάδα να επωφεληθεί την τελευταία στιγμή από την κρίση» και πρόσθεσε ότι «θα ανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία μας με την εξυγίανση των δημοσιονομικών».

«Να πάρουμε ξανά την χώρα και τη μοίρα στα χέρια μας», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ο παρίας της ΕΕ. Πρέπει να είναι πρωταγωνιστής».
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron