Διεθνή
Χάκερς "χτύπησαν" το site του χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ

Χάκερς "χτύπησαν" το site του χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ

  • 17 Ιανουαρίου 2012, 00:23

Φιλοπαλαιστίνιοι χάκερς «έριξαν» σήμερα τους ιστότοπους του χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ και της αεροπορικής εταιρείας του Ισραήλ El Al. Επιπλέον, για μικρό χρονικό διάστημα ήταν αδύνατη η πρόσβαση και στον ιστότοπο της ισραηλινής τράπεζας First International Bank.

Πρόκειται για την τελευταία επίθεση που γίνεται στο πλαίσιο ενός συνεχιζόμενου κυβερνοπολέμου εναντίον του Ισραήλ. Νωρίτερα, τον Ιανουάριο, ένας φιλοπαλαιστίνιος χάκερ με το προσωνύμιο OxOmer είχε δημοσιοποιήσει τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών χιλιάδων Ισραηλινών, ενώ τον Δεκέμβριο μία ομάδα αντι-ισραηλινών χάκερς, με την ονομασία Teampoison (ομάδα δηλητήριο), είχε ανεβάσει στο YouTube ένα βίντεο με το οποίο απειλούσε να «τρομοκρατήσει τον τρομοκράτη» (το Ισραήλ).

Ο OxOmer αρχικά πιστευόταν ότι ήταν Σαουδάραβας και στη συνέχεια υπήκοος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όμως η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη.

Ο ιστότοπος της αεροπορικής εταιρείας El Al δεν ήταν προσβάσιμος σήμερα, ενώ αυτός του χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ (TASE) έγραφε: «Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα».

«Υπήρξε μία προσπάθεια να επιτεθούν στον ιστότοπο του χρηματιστηρίου», δήλωσε η Όρνα Γκόρεν εκπρόσωπος του TASE στο Γερμανικό Πρακτορείο. Το μόνο που επεσήμανε ήταν ότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στον ιστότοπο, αλλά ότι όλα τα υπόλοιπα συστήματα και οι συναλλαγές γίνονταν κανονικά.

Η El Al από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά τη δραστηριότητα των χάκερς και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί ποιος χάκερ ή ποια ομάδα ευθύνεται για τις επιθέσεις αυτές.

Κάποιοι φιλοισραηλινοί χάκερς έχουν εξαπολύσει αντεπιθέσεις, με τις τοπικές εφημερίδες να μιλούν για κυβερνοπόλεμο. Ένας Εβραίος χάκερ που αποκαλείται Χάνιμπαλ δημοσιοποίησε αργά χθες βράδυ τις λεπτομέρειες των λογαριασμών στο Facebook 20.000 Αράβων χρηστών. «Έχω τους κωδικούς και τα e-mails 30 εκατομμυρίων Αράβων. Κάθε ημέρα θα δημοσιοποιώ 2.000 με 10.000, ανάλογα με τη διάθεσή μου. Απολαύστε το και μοιραστείτε το», έγραψε στο PasteBin, έναν ιστότοπο όπου μπορεί οποιοσδήποτε να ανεβάσει ένα μήνυμα. Ο ίδιος χάκερ πρόσθεσε ότι έχει τις λεπτομέρειες 10 εκατ. τραπεζικών λογαριασμών από το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία και απείλησε να τις δημοσιοποιήσει «ήδη αυτή την εβδομάδα και να προκαλέσει ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν το Ιράν εξακολουθήσει να απειλεί το Ισραήλ».

Την προηγούμενη εβδομάδα ένας Ισραηλινός με το προσωνύμιο Όμερ Κοέν δημοσιοποίησε στο PasteBin τα δεδομένα των πιστωτικών καρτών περίπου 200 Σαουδαράβων. Ο Ισραηλινός υπουργός Ενημέρωσης, Γιούλι Γίοελ Έντελσταϊν, αποκάλεσε τις διαδικτυακές επιθέσεις «πραγματικό κίνδυνο» για την ασφάλεια του Ισραήλ και πρόσθεσε ότι η χώρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να τις εμποδίσει, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Israel Radio. «Τώρα κλέβουν πιστωτικές κάρτες και ρίχνουν ιστότοπους. Αύριο θα κλέβουν πληροφορίες για την ασφάλεια και θα βλάπτουν τις υποδομές», δήλωσε ο Έντελσταϊν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
cron