Ρεπορτάζ
Αρνητικό βέτο από Βερολίνο για αύξηση του δανείου των 130 δισ. ευρώ

Αρνητικό βέτο από Βερολίνο για αύξηση του δανείου των 130 δισ. ευρώ

  • 23 Ιανουαρίου 2012, 20:09

Τέλος σε κάθε ελπίδα της ελληνικής κυβέρνησης, για ενδεχόμενη αύξηση του τρέχοντος πακέτου διάσωσης, έβαλαν πριν από λίγο η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης κατέστησαν σαφές στον Ευάγγελο Βενιζέλο πως, αν και η ελληνική οικονομία έχει επιδεινωθεί, δεν πρόκειται να δώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω προς τη χώρα μας.

Μάλιστα, έγινε γνωστό πως η Γερμανία αλλά και άλλοι δανειστές έχουν θέσει βέτο ενάντια σε αυτό το ενδεχόμενο. Έχουν ξεκαθαρίσει ότι οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει και οδηγήσει σε μεγαλύτερες χρηματοδοτικές ανάγκες θα πρέπει να καλύπτεται είτε με νέο γύρο λιτότητας είτε με μεγαλύτερο κούρεμα για τους ιδιώτες πιστωτές.

Μέχρις τις 13 Φεβρουαρίου η συμφωνία με τους ομολογιούχους

Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Eurogroup σχολιάζουν ότι η συζήτηση για το PSI και το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ήταν ουσιαστική και εποικοδομητική, ωστόσο δεν υπολείπεται σκληρότητας. Η τελική λύση και πρόταση προς τους ιδιώτες ομολογιούχους μετατίθεται για κάποια ημερομηνία έως τις 13 Φεβρουαρίου. «Η ολοκλήρωση του PSI συνδέεται βεβαίως με την πρόοδο που πρέπει να επιτευχθεί ως προς το νέο πρόγραμμα», τονίζουν οι ίδιες πηγές. Η συνεδρίαση εστιάζεται, όπως υποστηρίζουν, στις δύο νέες συνθήκες για το δημοσιονομικό σύμφωνο και το ESM.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron