Πολιτική
"Όχι" Πεταλωτή σε ειδική ρύθμιση προς γρήγορη εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων

"Όχι" Πεταλωτή σε ειδική ρύθμιση προς γρήγορη εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων

  • 24 Ιανουαρίου 2012, 07:54

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουσελά, προανήγγειλε ότι σύντομα θα φέρει στη Βουλή πολυνομοσχέδιο, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και ειδικές διατάξεις, προκειμένου να επιταχύνονται οι φορολογικές δίκες, κατόπιν συναντήσεων που έγιναν με τις ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων.

Ο κ. Κουσελάς ζητούσε να γίνει ειδική ρύθμιση, προκειμένου να εκδικάζονται μέσα σε 5 μήνες οι φορολογικές υποθέσεις μεγαλοοφειλετών.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2013 θα έχει εκκαθαριστεί το σύνολο των εκκρεμών υποθέσεων με φορολογικό και τελωνειακό αντικείμενο στα διοικητικά εφετεία, ενώ, όπως ανέφερε, μέσα στο 2011 εκδικάστηκε στα διοικητικά πρωτοδικεία, το 15% των εκκρεμών υποθέσεων. Μεταξύ των διατάξεων, που θα συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο θα είναι η αύξηση της αρμοδιότητας των μονομελών πρωτοδικείων και του μονομελούς εφετείου καθώς και η ενίσχυση του θεσμού της πρότυπης δίκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουσελάς διερωτήθηκε: «Τι θα γίνει με τις 138.000 εκκρεμείς υποθέσεις των μεγαλοοφειλετών, οι οποίες θέλουν δύο χρόνια για να εκδικαστούν, σύμφωνα με παραδοχή του Υπουργείου Δικαιοσύνης;» και ζήτησε να «κλείσουν τα παράθυρα που έχουν ανοίξει σε σχέση με τον πτωχευτικό κώδικα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron