Βιβλιόραμα
Υπόσχεση γάμου

Υπόσχεση γάμου

29 Ιανουαρίου 2012, 10:12

Ο Ζαχαρίας γνωρίζει την Αλέκα και την Όλγα ένα βράδυ που ο Ηλεκτρικός απεργεί, και τις πηγαίνει με το αυτοκίνητο σπίτι τους. Τις φλερτάρει, αυτές είναι παντρεμένες, αλλά κολακεύονται.

Απ' αυτές ο Ζαχαρίας θα γνωρίσει και τη Βιβή. Ο Ζαχαρίας αγαπάει τις γυναίκες, τι ψάχνει όμως σ αυτές; Υπόσχεται γάμο;

Οι ήρωες καθημερινοί, αστείοι και τραγικοί μαζί, μες στ αδιέξοδα και στους συμβιβασμούς τους, ζουν στο Φάληρο, στην Καλλιθέα, στον Ταύρο και το Μοσχάτο, πάσχουν και παθιάζονται με τα σημαντικά και τα ασήμαντα. Τους έξι μήνες που τους παρακολουθούμε, ζούμε στον ρυθμό τους, ταυτιζόμαστε και εκνευριζόμαστε με το μακρόσυρτο της ζωής τους. Συχνά θέλουμε να τους φωνάξουμε «μη», «όχι», «μπράβο»...

Σε αυτό το πολυπρόσωπο, ατμοσφαιρικό, παράξενο και υπαινικτικό, κωμικό και γοητευτικό μυθιστόρημα, ο Γιώργος Συμπάρδης δίνει φωνή και ζωή στους καθημερινούς ανθρώπους, βυθίζεται στον κόσμο τους και μας τραβάει απ το μανίκι να τους δούμε καλύτερα, εξάλλου ζουν και αναπνέουν δίπλα μας. Με την κάθε λέξη καρφωμένη στη θέση της και ιδιαίτερη αφηγηματικότητα, αντάξια των μεγάλων πεζογράφων, οι αθέατες πλευρές της καθημερινότητας γίνονται σημαντικές.

_____________________________

Γιώργος Συμπάρδης: "Υπόσχεση γάμου" - εκδόσεις Μεταίχμιο

ISBN 978-960-501-146-8 - σελ. 488 - τιμή 17,70 ευρώ - έκδοση Απριλίου 2011

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
cron