Κοινωνία
Αντίσταση στην Τρόικα ζητά ο Μίκης

Αντίσταση στην Τρόικα ζητά ο Μίκης

  • 29 Ιανουαρίου 2012, 18:31

Αντίσταση στην Τρόικα ζητά ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος εμφανίζεται θυμωμένος, απογοητευμένος αλλά και ετοιμοπόλεμος. Λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη εκδήλωση για το κίνημα ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ στο Ίδρυμα Κακογιάννη, ο μεγάλος συνθέτης μιλάει για αυτά που πρέπει να κάνει η Ελλάδα στο μέλλον.

Ζητά «αντίσταση στην Τρόικα» και παρομοιάζει την Ελλάδα με ένα καράβι που έχει Γερμανό κυβερνήτη.

«Πρέπει να βρούμε τρόπο να ανέβουμε στη γέφυρα και να πετάξουμε κυβέρνηση και αξιωματούχους στη θάλασσα. Να αλλάξουμε την πορεία του σκάφους ''Ελλάς΄΄ προς ένα ασφαλές λιμάνι», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι οι Έλληνες θα πρέπει να «κόψουν με σπαθί το γόρδιο δεσμό που τους δένει με το μνημόνιο».

Ο Μίκης Θεοδωράκης λέει ότι η κίνησή του δεν έχει εκλογικό χαρακτήρα και μηχανισμό και, προς το παρόν, περιορίζεται στην αντίσταση κατά της τρόικας και του Μνημονίου. «Όταν γίνουν εκλογές, κάθε μέλος είναι ελεύθερο να ακολουθήσει το κόμμα που επιθυμεί».

Ο μουσικοσυνθέτης επισημαίνει ότι αυτό που απομένει στους Έλληνες είναι να συσπειρωθούν γύρω από την κοινή πατρίδα και να σταματήσουν την κατασυκοφάντηση της χώρας μας. «Στο τέλος θα μας βγουν και από πάνω και θα πουν ότι για τα χάλια που προκάλεσε το Μνημόνιο στην πατρίδα, φταίμε εμείς οι απ' έξω».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
cron