Πολιτική
Παπανδρέου: Κόμματα και κοινωνικοί εταίροι ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους

Παπανδρέου: Κόμματα και κοινωνικοί εταίροι ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους

  • 29 Ιανουαρίου 2012, 19:44

Μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τη στήριξη του κόμματός του προς τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση Παπαδήμου, τόσο για την ολοκλήρωση του PSI όσο και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφή την κάθετη διαφωνία του στο σενάριο να τεθεί η δημοσιονομική πολιτική της χώρας σε ξενική επιτροπεία, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως επιεικώς απαράδεκτη και τόνισε την δυσφορία του για την συνέχιση της πίεσης από την πλευρά της Τρόικα για μειώσεις στο κατώτατο, τον 13ο και 14ο μισθό.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων αλλά και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου από τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους, λέγοντας ότι, εφόσον PSI, δανειακή σύμβαση και νέο οικονομικό πρόγραμμα τίθενται ως ενιαίο πακέτο, τότε η στήριξη στην κυβέρνηση πρέπει να είναι συνολική και όχι a la carte και ότι μόνο έτσι θα έχει νόημα η σύγκλιση η οποία διαπιστώθηκε στην σημερινή σύσκεψη.

Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν ότι στη σημερινή σύσκεψη δεν ετέθη ζήτημα υπογραφών, διευκρινίζουν ωστόσο ότι ο κ. Παπανδρέου ζήτησε -ενόψει της τελικής ευθείας των διαπραγματεύσεων και συμφωνώντας ουσιαστικά με τη δραματική έκκληση Παπαδήμου- ότι πολιτικά κόμματα και κοινωνικοί εταίροι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron