Διεθνή
Υποψηφιότητα Σαρκοζί διά στόματος... η Μέρκελ

Υποψηφιότητα Σαρκοζί διά στόματος... η Μέρκελ

  • 29 Ιανουαρίου 2012, 21:00

Οι Γάλλοι το διασκεδάζουν: άραγε από λάθος εξήγγειλε χθες, κατά κάποιον τρόπο, η ίδια η κ.Μέρκελ μέσω του κόμματός της την υποψηφιότητα Σαρκοζί για τις προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι θα συμμετάσχει σε μερικές από τις συγκεντρώσεις της προεκλογικής του εκστρατείας; Και αυτό, ενώ ο ίδιος ο Σαρκοζί καθυστερεί την επίσημη ανακοίνωση ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, σε αντίθεση με τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, που έχει λάβει το χρίσμα.

Μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο Εθνικό Συμβούλιο του κυβερνώντος κόμματος UMP στο Παρίσι ο γενικός γραμματέας των γερμανών χριστιανοδημοκρατών Χέρμαν Γκρέε εξέπληξε τους πάντες δηλώνοντας ότι «η Άνγκελα Μέρκελ θα υποστηρίξει τον Νικολά Σαρκοζί σε προεκλογικές συγκεντρώσεις που θα έχει την άνοιξη». Επιπλέον δήλωσε ότι για την καγκελάριο ο Σαρκοζί «είναι σήμερα το κατάλληλο πρόσωπο στην προεδρία και θα είναι και στο μέλλον».

Υπερδραστηριότητα Σαρκοζί

Ο ίδιος ο Νικολά Σαρκοζί οργώνει τη χώρα, για τις ευχές του νέου έτους υποτίθεται. Δηλώνει ότι θα παραμείνει πρόεδρος ως το τέλος της θητείας του και θα αποφασίσει οριστικά για την υποψηφιότητά του στα τέλη Μαρτίου. Βέβαια η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι έχει βρει έναν εύσχημο τρόπο για να κάνει προεκλογική εκστρατεία με έξοδα της προεδρίας.

Σήμερα το βράδυ ο Γάλλος πρόεδρος έχει τηλεοπτικό ραντεβού με τον γαλλικό λαό και μάλιστα αναμένεται να ανακοινώσει νέα οικονομικά μέτρα που θα «πονέσουν πολλούς», για παράδειγμα την αύξηση του ΦΠΑ κατά 1,6%, όπως εικάζεται. Η συνέντευξη Σαρκοζί θα μεταδοθεί συγχρόνως από εννέα τηλεοπτικά δίκτυα και πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

 

Deutsche Welle

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
cron