Κοινωνία
Χωρίς θέρμανση Ειρηνοδικείο και Εφετείο Αθηνών

Χωρίς θέρμανση Ειρηνοδικείο και Εφετείο Αθηνών

  • 01 Φεβρουαρίου 2012, 16:25

Καταγγελία της ΔΑΚΕ των δικαστικών υπαλλήλων -

Με μπουφάν και γάντια προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στο Εφετείο και το Ειρηνοδικείο Αθήνας, σύμφωνα με τη ΔΑΚΕ δικαστικών υπαλλήλων, η οποία με ανακοίνωσή της καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να δώσει «λύσεις σε πιο απλά πράγματα της καθημερινότητάς μας, αφού στα σύνθετα φάνηκε πολιτικά λίγος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στο Εφετείο και στο Ειρηνοδικείο Αθήνας και σε πάρα πολλά δικαστικά κτίρια της χώρας, με θερμοκρασίες κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου, δεν λειτουργεί κανένα σύστημα θέρμανσης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να εργάζονται σε συνθήκες τριτοκοσμικές, με μπουφάν και γάντια». Αυτό συμβαίνει γιατί «στο Εφετείο Αθήνας και στο Ειρηνοδικείο Αθήνας έχει βγει εκτός λειτουργίας ένα μεγάλο τμήμα του κλιματισμού του κτιρίου, με αποτέλεσμα ακροατήρια και γραφεία να θυμίζουν “ψυγεία”».

Η ΔΑΚΕ δικαστικών υπαλλήλων επισημαίνει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, «αφού έλυσε τα προβλήματα της χώρας, αφού θα επιταχύνει τη Δικαιοσύνη, χωρίς υπαλλήλους και υποδομές με τη μεταφορά ύλης στα Ειρηνοδικεία που υπολειτουργούν και στενάζουν από έλλειψη υποδομών και δικαστικών υπαλλήλων, θα πρέπει πλέον να σταθεί δίπλα μας και σε πιο “ασήμαντα” θέματα, όπως οι συνθήκες εργασίας δικαστικών υπαλλήλων, δικαστικών λειτουργών και διαδίκων».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron