Κοινωνία
Έξι συλλήψεις και 11 προσαγωγές στη διάρκεια των επεισοδίων

Έξι συλλήψεις και 11 προσαγωγές στη διάρκεια των επεισοδίων

  • 10 Φεβρουαρίου 2012, 18:45

Σε 11 προσαγωγές και έξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Οι ταραξίες προξένησαν περιορισμένες υλικές ζημιές σε τζαμαρίες τριών κτηρίων και σε μάρμαρα εισόδου δύο ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο τραυματίες πολίτες τραυματίστηκαν από διαδηλωτές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Ανακοινώθηκε επίσης ότι τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί από πέτρες, ξύλα και αντικείμενα που εκσφενδόνισαν κουκουλοφόροι.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο περιθώριο της κεντρικής απεργιακής συγκέντρωσης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με πετροπόλεμο, ρίψη μολότοφ και εκτεταμένη χρήση χημικών.

Η ένταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 13.00 όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και ξύλα εναντίον των ΜΑΤ στην οδό Φιλελλήνων. Ακολούθησε ρίψη μολότοφ εναντίον των αστυνομικών στην οδό Μητροπόλεως.

Οι κουκουλοφόροι απωθήθηκαν από το σημείο και ακολούθησαν οδομαχίες στα στενά γύρω από την πλατεία Συντάγματος, αλλά στην οδό Σταδίου, στην Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια.

Η σημερινή συγκέντρωση ήταν η πρώτη από τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται από τα συνδικάτα έως και την Κυριακή. Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου στο Σύνταγμα και την Κυριακή ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους πολίτες να διαδηλώσουν στις 17.00 έξω από τη Βουλή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron