Κοινωνία
Μάχη σώμα με σώμα στο κέντρο των Αθηνών

Μάχη σώμα με σώμα στο κέντρο των Αθηνών

  • 19 Φεβρουαρίου 2012, 20:54

[ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

21:55 - Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι. Συνεργεία του δήμου άρχισαν να καθαρίζουν. Στην Λεωφόρο Αμαλίας παραμένουν για προληπτικούς λόγους αστυνομικές δυνάμεις.

21:30 - Κυνηγητό μεταξύ των αστυνομικών και διαδηλωτών μέχρι το Υπουργείο Εργασίας. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν με βίαιο τρόπο έλεγχο σε αρκετούς πολίτες, ενώ προσήγαγαν και έναν δημοσιογράφο.

21: 10 - Άγριο κυνηγητό στην πλατεία Ομονοίας, στην Αγίου Κωνσταντίνου και την Πειραιώς.

20:45 - Οδομαχίες εξελίσσονται αυτή την ώρα γύρω από το Σύνταγμα. Μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών με δυνάμεις των ΜΑΤ, που συνεχίζουν την ρίψη χημικών. Ένας πολίτης τραυματίας. Οι συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα κυρίως στην οδό Πανεπιστημίου.  Η εστία της έντασης έχει μεταφερθεί έξω από ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, ενώ στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Ερυθρού Σταυρού για παροχή πρώτων βοηθειών σε ενδεχόμενους τραυματίες.

Περισσότερα από 2.000 άτομα είναι συγκεντρωμένα στην πλατεία Συντάγματος, όπου πραγματοποιούν συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων ο ΣΥΡΙΖΑ και η Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Νωρίτερα, προστέθηκαν και μοτοσικλετιστές στη διαδήλωση, οι οποίοι ξεκίνησαν από την πλατεία Καραϊσκάκη και κατέληξαν στο Σύνταγμα όπου και καταχειροκροτήθηκαν από τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

Η αστυνομική παρουσία είναι είναι έντονη και κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων όπου υπάρχουν δεκάδες διμοιρίες των Ματ. Οι αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει 60 προληπτικές προσαγωγές στα Εξάρχεια και το κέντρο της Αθήνας για την αποφυγή επεισοδίων.

Κλειστή παραμένει από νωρίς το απόγευμα η Βασιλίσσης Αμαλίας και οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Πανεπιστήμιο, και Ευαγγελισμός.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron