Πολιτική
Σαμαράς: Ούτε λέξη για συγκυβέρνηση!

Σαμαράς: Ούτε λέξη για συγκυβέρνηση!

  • 11 Μαρτίου 2012, 13:00

Δεν επιδιώκουμε κανενός τύπου συγκυβέρνηση, ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. «Ευχαριστώ, δεν θα πάρω», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος.

«Κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης.… Πότε έγιναν μεγάλες αλλαγές από κυβερνήσεις συνεργασίας; Σας απαντάω εγώ: ποτέ! Άλλο πράγμα η εθνική συνεννόηση με όλους και άλλο η συγκυβέρνηση... Όποιος επιμένει να μιλάει για συγκυβέρνηση, δεν θέλει ν' αλλάξει τίποτα, τη ΝΔ θέλει να εμποδίσει ν' αλλάξει τα πάντα... Θέλω να κυβερνήσουμε την χώρα με τα χέρια λυμένα, η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη για να σωθεί η χώρα, θέλω ισχυρή εντολή για να πάρουμε τις απαραίτητες αποφάσεις και να μπορώ να έχω την απαραίτητη διαπραγματευτική ισχύ στο εξωτερικό».

Σε ό,τι αφορά το πότε θα γίνουν εκλογές, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «σήμερα κλείνει ένας κύκλος που άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο, και ξεκινά μία νέα πορεία, όλοι ξέρουν ότι οι εκλογές θα γίνουν αμέσως μετά το Πάσχα. Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει την δεδηλωμένη και τώρα είμαστε σε θέση να επιβάλουμε εκλογές». Υπογράμμισε δε ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο «με αλήθειες θα μιλάμε... Δεν θα δώσουμε παροχές για να τις πάρουμε πίσω».

Σημαία η ανάκαμψη

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η ανάκαμψη αποτελεί άμεση προτεραιότητα και ότι πρέπει ν' αρχίσει το ταχύτερο δυνατό. «Αυτό είναι η σημαία της Νέας Δημοκρατίας». Μίλησε για τρεις προτεραιότητες:

«Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Κόπηκαν πολύ οι συντάξεις τώρα θα τις αποκαταστήσουμε μέχρι 700 ευρώ, έχουμε προτείνει μέτρα για τα ασφαλιστικά ταμεία, θα αποκαταστήσουμε την βιωσιμότητά τους, το ίδιο θα κάνουμε και με τα πολυτεκνικά επιδόματα».

«Εμείς δεν τάζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν, άμεση προτεραιότητά μας είναι η ανάκαμψη, όταν αρχίσει η ανάπτυξη θα μειωθεί το έλλειμμα και θα ενισχυθούν και τα ασφαλιστικά Ταμεία».

Τόνισε επίσης την ανάγκη για τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας και για αντιμετώπιση της λεθρομετανάστευσης: «Πρέπει να ανακτήσουμε το κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων και να χτυπήσουμε το παρεμπόριο... θα τους βγάλουμε τις κουκούλες».

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι θα συγκροτήσει ολιγομελές και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και ότι η συνεργασία περισσότερων κομμάτων εμποδίζει ένα μικρό επιτελικό σχήμα. Επανέλαβε δε την κρίτική του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι τα στελέχη του είναι συνεπεύθυνα και άρα είναι δύσκολο να υπάρξει την επομένη των εκλογών συνεργασία.

Υπερασπίστηκε την απόφασή του να μπει στην συγκυβέρνηση και να ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο λέγοντας ότι: «Τον περασμένο Οκτώβριο είδαμε τον κίνδυνο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ με την τραγική πρωτοβουλία για δημοψήφισμα και πήραμε την απόφαση να δημιουργηθεί μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου με στόχο να επιτύχει το κούρεμα του χρέους κι ύστερα η χώρα να πάει σε εκλογές. Τώρα το PSI έχει επιτύχει, μένουν αρκετά πράγματα να γίνουν, αλλά τον κάβο τον έχουμε περάσει».

Eπίθεση σε ΠΑΣΟΚ - Αριστερά

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι διέσυρε τη χώρα στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι «όλοι οι επίδοξοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ στήριξαν όλα τα σφάλματα του κυρίου Παπανδρέου την προηγούμενη διετία... Υπήρχαν και αυτοί που έλεγαν ότι έβαλαν πάτο στο βαρέλι και ύστερα μας έφυγε ο πάτος τελείως». Χαρακτήρισε επίσης ολέθρια την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για το δημοψήφισμα.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, η Αριστερά ποντάρει στην εξαθλίωση του κόσμου και προσαπθεί να την κεφαλαιοποιήσει και καλλιεργεί τη σύγχυση και την απελπισία. «Δεν ασκεί πολιτική η Αριστερά γιατί δεν μπορεί... Η Αριστερά έχει απαγορέυσει τη λέξη ελπίδα». Είπε ακόμη ότι «κάποιοι από αυτούς Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή θέλουν το ευρώ, Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο δεν το θέλουν, δεν τους νοιάζει».

«Οι Έλληνες ξέρουν τι θα διαλέξουν, θέλουν αλήθεια, ελπίδα και εκείνον που θα τους τα δώσει. Είτε όλοι μαζί θα σωθούμε είτε όλοι μαζί θα χαθούμε... Δώστε μου την δύναμη να αλλάξω την Ελλάδα, με την βοήθεια του θεού να νικήσουμε», είπε ο κ. Σαμαράς κλείνοντας την ομιλία του μέσα στα πυκνά χειροκροτήματα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron