Πολιτική
ΝΔ: Οι αποκαλύψεις Χριστοδούλου ενοχοποιούν το ΠΑΣΟΚ

ΝΔ: Οι αποκαλύψεις Χριστοδούλου ενοχοποιούν το ΠΑΣΟΚ

  • 14 Μαρτίου 2012, 17:40

Για επιβεβαίωση των καταγγελιών της ΝΔ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας την κατάθεση του προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Π. Χριστοδούλου, στην Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα του 2009.

«Ο κ. Π. Χριστοδούλου, ο πιο αρμόδιος για τη διαχείριση του δημόσιου χρέους, εκθέτει τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου και επιβεβαιώνει στο ακέραιο τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα όσα κατέθεσε ο κ. Χριστοδούλου «αποκαλύπτουν ότι, στις αρχές του 2010, το κλίμα στις αγορές ήταν ακόμη καλό» και «ότι τόσο οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για ενδεχόμενη προσφυγή στο ΔΝΤ όσο και οι δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου για οικονομία που βυθίζεται σαν τον Τιτανικό, αναστάτωσαν τις αγορές, εκτόξευσαν τα spreads και ακύρωσαν τις δυνατότητες δανεισμού της χώρας».

«Και ενώ οι αποκαλύψεις Χριστοδούλου ενοχοποιούν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος εξακολουθεί να σιωπά. Επιβεβαιώνοντας πως τι Παπανδρέου τι Βενιζέλος», κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο κ. Χριστοδούλου, έκανε λόγο για επιλεκτική δημοσίευση και ερμηνεία σημείων της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή, αλλά και για «σαφή πίεση» από κάποια μέλη της Επιτροπής να μετατρέψουν τα όσα κατέθεσε «σε "κατηγορίες" σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου».

Διαβάστε επίσης:

Με την πλάτη στον τοίχο ο Παπακωνσταντίνου

Άφεση στον Παπακωνσταντίνου δίνει τώρα ο Χριστοδούλου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron