Ρεπορτάζ
Δρομολογούνται εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Δρομολογούνται εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

  • 26 Μαρτίου 2012, 08:41

Εν μέσω εσωκομματικών «τάσεων» και υπό την αυξανόμενη πίεση της λαϊκής δυσαρέσκειας, το ΠΑΣΟΚ μοιάζει με καζάνι που βράζει. Τον... βρασμό επιτείνει η χρονική πίεση για λήψη συγκεκριμένων μέτρων, στο πνεύμα του Μνημονίου 2 και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε προχθές με τον Χρήστο Παπουτσή και παρουσιάζει σήμερα τη Φώφη Γεννηματά στους εκπροσώπους του Τύπου, έχει όμως να αντιμετωπίσει άμεσα το… αγκάθι της επιστροφής των διαγραφέντων βουλευτών.

Ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι το θέμα των διαγραφέντων είναι θέμα του προέδρου και πως κατά τη συνάντησή τους δε συζητήθηκε, ωστόσο είναι γνωστή η θέση του υπέρ της επιστροφής των διαγραφέντων.

Την ίδια στιγμή όμως στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά και η Άννα Διαμαντοπούλου (η οποία πάντως έχει ζητήσει να βρεθεί μέση οδός) αντιδρούν στο ενδεχόμενο επιστροφής των διαγραφέντων βουλευτών όπως βεβαίως και η πλειοψηφία των βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ.

«Ό,τι είχα να πω το είπα», δήλωσε ενδεικτικά στον Τύπο της Κυριακής ο Ανδρέας Λοβέρδος και ενώ είχε προηγηθεί η εφ' όλης της ύλης συνάντησή του με τον Ευ. Βενιζέλο εμμένοντας στη θέση του κατά της επιστροφής των διαγραφέντων βουλευτών.

Την ίδια ώρα ωστόσο, από τη μία πλευρά στελέχη όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Δημήτρης Ρέππας κ.ά. και από την άλλη πλευρά η δύσκολη πραγματικότητα των μετρήσεων που απαιτούν συστράτευση, πιέζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποφασίσει την επιστροφή τους και μάλιστα χωρίς εξαιρέσεις.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ανακοινωθούν οι αλλαγές στην Ιπποκράτους (μικρής κλίμακας) αλλά και οι αποφάσεις Βενιζέλου για την εκλογική διάταξη.

Για τη θέση του νέου διευθυντή του ΠΑΣΟΚ επικρατέστερος εμφανίζεται ο βουλευτής Νίκος Σαλαγιάννης, ενώ για τη θέση του διευθυντή του γραφείου του Ευ. Βενιζέλου στην Ιπποκράτους συζητείται ότι θα οριστεί κάποιος από το στενό επιτελείο του (Στ. Αγγελούδης, Δ. Παναγιωτάκης κ.α.).

Θέμα ημερών είναι και οι ανακοινώσεις για την εκλογική επιτροπή, που θεωρείται πλέον βέβαιο ότι θα είναι και το μόνο όργανο που θα λειτουργεί προεκλογικά, καθώς ο κ. Βενιζέλος φέρεται να έχει αποφασίσει ότι πριν τις εκλογές δεν αλλάζει γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο.

Η εκλογική επιτροπή θα είναι πολυμελής (περίπου 50 μέλη), θα χωριστεί κατά ομάδες (πρόγραμμα, κινητοποίηση, ψηφοδέλτια κλπ) και θα συμμετέχουν κορυφαίοι, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, στελέχη της διάταξης της Βουλής και στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου. Από αυτήν την επιτροπή θα προκύψει και ο «πρωινός καφές» που αναμένεται να διαχειριστεί την προεκλογική περίοδο, δίνοντας κατευθύνσεις.

Δεν θα είναι υποψήφιοι Πάγκαλος και Ξυνίδης

Το τριήμερο την απόφασή τους να μην πολιτευθούν στις επόμενες εκλογές ανακοίνωσαν ο Θ. Πάγκαλος και ο Σ. Ξυνίδης.

Σε ότι αφορά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης (ο οποίος χθες μιλώντας στη ΝΕΤ τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των παρελάσεων) οι πληροφορίες εδώ και καιρό τον έφεραν να έχει πάρει την απόφασή του να μην πολιτευθεί ξανά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύσκολα αυτή του η κίνηση μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να πολιτευθεί η σύζυγός του στο υπόλοιπο Αττικής.

Μετά την τοπική κοινωνία και η Ιπποκράτους πλέον δεν είναι «ζεστή» στο ενδεχόμενο να είναι η κ. Χριστοφάκη υποψήφια στο υπόλοιπο Αττικής.

Με τη φράση «είμαι φτωχός στο διάλογο με τους πολίτες» την απόφασή του να μην πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές ανακοίνωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των επτά κυβερνητικών στελεχών που από θερμοί υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου, στήριξαν τον Ευ. Βενιζέλο στην πρόσφατη εσωκομματική διαδικασία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron