Διεθνή
Μπαχρέιν: Υπό εξέταση αίτημα της Δανίας για μεταφορά κρατουμένου

Μπαχρέιν: Υπό εξέταση αίτημα της Δανίας για μεταφορά κρατουμένου

  • 08 Απριλίου 2012, 07:53

Το αίτημα της Δανίας να μεταφερθεί στο έδαφός της ένας φυλακισμένος ακτιβιστής, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας τις τελευταίες 59 ημέρες, εξετάζουν οι Αρχές στο Μπαχρέιν.

Οι Αρχές μετέφεραν τον ακτιβιστή Αμπντουλχαντί αλ Χαουάτζα, ο οποίος έχει και την υπηκοότητα της Δανίας, από το ιατρείο μιας φυλακής σε στρατιωτικό νοσοκομείο λόγω της άσχημης κατάστασης της υγείας του.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν, Χάλεντ αλ Χαλίφα, δήλωσε ότι το αίτημα να μεταφερθεί ο κρατούμενος έγινε από τον Δανό ομόλογό του Βίλι Σόντελ και πρόσθεσε ότι τα δικαστήρια θα αποφασίσουν για το αίτημα αυτό.

Ο 52χρονος αλ Χαουάτζα εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το ρόλο του στην εξέγερση της περασμένης χρονιάς στη νησιωτική χώρα, στην οποία πρωταγωνίστησε η σιιτική πλειοψηφία, με αίτημα περισσότερα δικαιώματα και τον εκδημοκρατισμό της χώρας.

Διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία καλούν τις Αρχές του Μπαχρέιν να απελευθερώσουν τον αλ Χαουάτζα και να του επιτρέψουν να ταξιδέψει στη Δανία για να του παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron