Διεθνή
Η Ρωσία σχεδιάζει την δημιουργία σεληνιακής βάσης

Η Ρωσία σχεδιάζει την δημιουργία σεληνιακής βάσης

  • 08 Απριλίου 2012, 18:59

Η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει στην Σελήνη νέες σεληνιακές ακάτους, οι οποίοι θα μπορούν να λειτουργήσουν εκεί για μερικά χρόνια. Δεν αποκλείεται στην συνέχεια, στον δορυφόρο της Γης να δημιουργηθεί ρωσική σεληνιακή βάση. Αυτοί είναι οι στόχοι που υπάρχουν στο πρόγραμμα που έχει αναπτυχθεί από την Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.

Το πρώτο βήμα προς την εξερεύνηση της Σελήνης προγραμματίζεται για το 2015. Την Σελήνη θα την εξερευνήσουν οι δορυφόροι «Luna-Resouse» και «Luna-Glob».

Στο δεύτερο στάδιο θα αρχίσουν την λειτουργία τους οι νέες σεληνάκατοι, οι οποίες θα συλλέγουν δείγματα σεληνιακού εδάφους, ακόμη και από βάθος δύο μέτρων με την χρήση της εγκατάστασης γεώτρησης.

Έπειτα στην Σελήνη θα πάει σκάφος ικανό προς προσσελήνωση, με πύραυλο επιστροφής, το οποίο θα πάρει μερικές κάψουλες με δείγματα σεληνιακού εδάφους και θα τα φέρει στην Γη.

Οι άκατοι που θα μείνουν στην επιφάνεια της Σελήνης και ο σταθμός προσσελήνωσης θα αποτελέσουν τα πρώτα στοιχεία του σεληνιακού πεδίου δοκιμών, με μελλοντικό στόχο να αναπτυχθεί σε αυτήν την περιοχή η ρωσική σεληνιακή βάση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron