Διεθνή
Πάλι ο Μπερλουσκόνι και τα... πιπίνια του!

Πάλι ο Μπερλουσκόνι και τα... πιπίνια του!

  • 09 Απριλίου 2012, 17:25

Πρωθυπουργός της Ιταλίας; Πρόεδρος της Μίλαν; Ό,τι κι αν έκανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην ζωή του αδικήθηκε, αφού κανονικά θα έπρεπε να γράφει σενάρια για σαπουνόπερες, με πρωταγωνιστή τον ίδιο -

Συγκεκριμένα, πρωταγωνιστές του νέου σκανδάλου το οποίο συγκλονίζει την γειτονική μας χώρα είναι η ξανθιά «νταντά», ο απολυμένος κολλητός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο χρεοκοπημένος προαγωγός και μια βαλίτσα με 2,5 εκατ. ευρώ.

Οι «κακοί» του σιναφιού την αποκαλούσαν «νταντά» προκειμένου να δηλώσουν τη στενή της σχέση με τον 80χρονο Εμίλιο Φέντε, διευθυντή ειδήσεων του καναλιού Rete4, ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι. Ίσως όμως η 39χρονη Ραφαέλα Τζάρντο αποκαλείτο έτσι και για έναν ακόμη ρόλο που ερευνάται από τις Αρχές: αυτόν της επικεφαλής δικτύου με νεαρές που εκπορνεύονταν και στο οποίο εμπλέκονται ο διευθυντής της, καθώς επίσης και ο παλιός φίλος του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, ο 56χρονος ατζέντης τηλεοπτικών σταρ Λέλε Μόρα.

Η αλήθεια είναι ότι το 1996 η Ραφαέλα Τζάρντο είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο Βαλετόπολι, όπου δεκάδες νεαρά μοντέλα εκπορνεύονταν με όνειρο να εδραιωθούν στην τηλεόραση και να παντρευτούν πλούσιους ποδοσφαιριστές όπως συνηθίζεται στη γειτονική Ιταλία. Τότε, αφού πρώτα τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που την ήθελαν να είναι η αρχηγός του κυκλώματος με αρμοδιότητα να επιλέγει και να στέλνει στις αγκαλιές ευκατάστατων επιχειρηματιών 20χρονες κοπέλες. Πριν από λίγους μήνες πέρασε για άλλη μία φορά το κατώφλι της Εισαγγελίας του Μιλάνου με σκοπό να καταθέσει για την υπόθεση Ρούμπιγκεϊτ, με πρωταγωνίστρια την πλέον γνωστή Μαροκινή Ρούμπι, κατά κόσμον Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, η οποία μόλις σε ηλικία 17 ετών φέρεται να είχε σεξουαλική επαφή με τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό.

Η Τζάρντο και σε αυτή την υπόθεση λέγεται πως διαδραμάτιζε ρόλο προαγωγού, έχοντας υπό την προστασία της πέντε πόρνες, εκ των οποίων και τη Ρούμπι, για τις οποίες κανόνιζε τα ραντεβού με τους ισχυρούς άνδρες όπως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σε αντίθεση με τη Ρούμπι, η οποία κατέθεσε ότι την ήξερε, η Τζάρντο σε συνέντευξή της δήλωσε πως δεν γνώριζε καμία από τις νεαρές γυναίκες, αποδίδοντας όλη τη σκευωρία εις βάρος της στη στενή σχέση που διατηρούσε με τον κολλητό φίλο του Καβαλιέρε, Εμίλιο Φέντε.

Με σπουδές Πολιτικών Επιστημών, «ανακαλύφθηκε» από τον τελευταίο όταν της τον γνώρισε ο Φλάβιο Μπριατόρε, στον οποίο εργαζόταν ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στο κλαμπ του. Τότε εκείνος, θαμπωμένος από την ομορφιά της, της πρότεινε να γίνει το πρώτο κορίτσι του καιρού ή αλλιώς «meteorina» για το δελτίο ειδήσεων TG4, του οποίου κατείχε τη θέση του διευθυντή και του παρουσιαστή. Εκείνη, δίχως να το σκεφτεί, δέχτηκε την πρόταση και λίγες ημέρες αργότερα εμφανίστηκε μπροστά από τον χάρτη της Ιταλίας να παρουσιάζει τις προβλέψεις του καιρού χωρίς να έχει καμία γνώση περί των μετεωρολογικών. Η σχέση της όμως με τον «προτεζέ» της Φέντε εξελίχθηκε και έπειτα από λίγο καιρό βρέθηκε να παρουσιάζει το κουτσομπολίστικο ένθετο του δελτίου «Sipario» (αυλαία). Η αυλαία τελικά έπεσε για την εντυπωσιακή ξανθιά μόλις ο Φέντε αποχώρησε ξαφνικά από το κανάλι RETE4 και την ακολούθησαν οι διάδοχοί της «meteorine» Φραντσέσκα Λέτο και Γκαμπριέλα Γκρέκι, οι οποίες με περίσσια χάρη παρουσίαζαν τον καιρό κάθε βράδυ και είχαν γίνει το σήμα κατατεθέν του δελτίου.

Πάντως, δύσκολα δεν περνά μόνο η Τζάρντο, αλλά και ο Εμίλιο Φέντε, ο οποίος μέχρι πρότινος υπήρξε ο διασημότερος Ιταλός παρουσιαστής ειδήσεων έχοντας μοναδικό σκοπό να εξυμνεί το έργο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και να επιτίθεται σε όσους ήταν αντίθετοι σε εκείνον. Ο όμιλος Mediaset, ιδιοκτησίας του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την καθαίρεσή του ύστερα από 20 είκοσι χρόνια ως διευθυντή του δελτίου ειδήσεων TG4 του καναλιού RETE 4. Ο Φέντε, που μετά την ανακοίνωση του καναλιού περί αποχώρησής του δήλωσε πως νόμιζε ότι επρόκειτο για αστείο, είπε ότι ο Μπερλουσκόνι τον αγαπά και θα συνεχίσει να εργάζεται για την εταιρεία του. Αίνιγμα παραμένει ωστόσο ο λόγος της αποχώρησής του…

Ο Φέντε ήταν εκείνος που μαζί με τον επίσης καλό φίλο του Μπερλουσκόνι, τον ατζέντη Λέλε Μόρα, προμήθευαν τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό με νεαρά κορίτσια για τα γνωστά μπούνγκα-μπούνγκα πάρτι. Οι δύο «παλιόφιλοι» του Μπερλουσκόνι καλούσαν νεαρές παρουσιάστριες ή χορεύτριες τηλεοπτικών σόου στις βίλες του. Από τον ογκώδη φάκελο με τις συνομιλίες που έστειλαν οι ανακριτικές αρχές στο ιταλικό κοινοβούλιο με τα πορίσματα από τις έρευνες ξεχωρίζει η συνομιλία μιας γυναίκας με τα αρχικά Τ.Μ., η οποία ενώ δεν προκύπτει να ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τον πρωθυπουργό περιγράφει ένα βράδυ στη βίλα Αρκορε. «Ήταν ένα πορνείο. Γίνονταν όργια. Ήταν γύρω στις 20 γυναίκες και αυτός ο φίλος του (σ.σ.: εννοεί τον Εμίλιο Φέντε).

Έβαζαν τα χέρια τους ανάμεσα στα πόδια και τέτοια πράγματα. Ήταν τέσσερις μπροστά του κα του έκαναν κάτι πράγματα που ντράπηκα… Μερικές ήταν και πολύ κοντά η μια στην άλλη, καταλαβαίνεις, και όλες τον αποκαλούσαν “amore”. Σκέψου, δεν με έλεγξαν καθόλου. Πήγα με το αμάξι μου, άνοιξε η πύλη και δεν μου ζήτησαν ούτε ταυτότητα».

O... κομιστής των 2,5 εκατ. ευρώ

Βέβαια σε επόμενη συνομιλία της εκμυστηρεύεται σε φίλη της ότι ο Μπερλουσκόνι της παρέδωσε έναν κλειστό φάκελο για να ενισχύσει τις σπουδές της. Εκείνη τον ευχαρίστησε και στην ερώτησή του «δεν θα μου δώσεις κι εσύ το δώρο μου;», εννοώντας να του κάνει κάποια σεξουαλική χάρη, είπε «ευχαριστώ» και έφυγε.

Μετά το ροζ σκάνδαλο, Φέντε και Μόρα, η εταιρεία του οποίου φαλίρισε, κατηγορούνται και για παράνομη εξαγωγή κεφαλαίων στο εξωτερικό όταν ο παρουσιαστής φέρεται να εμφανίστηκε σε τράπεζα του Λουγκάνο για να καταθέσει 2,5 εκατ. ευρώ τα οποία δεν έγιναν δεκτά από την ελβετική τράπεζα, αφού ο Φέντε δεν μπορούσε να προσδιορίσει από πού προέρχονταν. Σύμφωνα πάντως με ιταλικά δημοσιεύματα, ο Μπερλουσκόνι είχε δανείσει στον Μόρα 2,8 εκατ. ευρώ για να σώσει την επιχείρησή του, από τα οποία τα 1,2 εκατ. φέρεται να κράτησε ο Φέντε, αφού, όπως ισχυρίζεται, τα είχε δανείσει παλαιότερα στον Μόρα. Οι Αρχές, λοιπόν, ερευνούν αν τα εκατομμύρια που προσπαθούσε να μεταφέρει στην Ελβετία ο πρώην παρουσιαστής έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτά που πήρε ο Μόρα από τον Καβαλιέρε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron