Πολιτική
Μετά τις εκλογές το θέμα των αυτοκινητοδρόμων

Μετά τις εκλογές το θέμα των αυτοκινητοδρόμων

  • 25 Απριλίου 2012, 20:56

Για μετά τις εκλογές παρέπεμψε το θέμα της επανεκκίνησης των έργων στους αυτοκινητόδρομους ο υπουργός Mεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μάκης Βορίδης. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο συνεδρίου για την έρευνα στον τομέα των μεταφορών στην Ευρώπη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, «στόχος μας είναι να έχουμε μια συνολική συμφωνία έως το τέλος Ιουλίου, να λάβουμε την έγκριση από την ΕΕ και να επικυρωθεί στη Βουλή έως τον ερχόμενο Οκτώβριο».

Ο υπουργός Υποδομών επεσήμανε ότι για να «ξεπαγώσουν» τη χρηματοδότηση οι τράπεζες θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα έσοδα του Δημοσίου από τα διόδια. Όπως τόνισε, αν συνεχιστεί η μείωση των εσόδων, δεν θα μπορέσουν να γίνουν τα έργα. «Θα πάρουμε το ποσοστό που μας αναλογεί από τα έσοδα, εάν περισσεύει. Είναι ο μόνος τρόπος για να γίνουν τα έργα».

Η απόδοση του ποσοστού του Δημοσίου επί των εσόδων των διοδίων θα γίνει με τη μορφή δανείου.

Παράλληλα, από το Υπουργείο Υποδομών έγινε γνωστό ότι ο Μάκης Βορίδης υπέγραψε την απόφαση για τη χρηματοδότηση του έργου «Αναβάθμιση και βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας - Θήβας». Το έργο έχει μήκος 17,7 χιλιόμετρα και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 45.518.600 ευρώ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron