Διεθνή
Στρος Καν: Ο Σαρκοζί μού έστησε παγίδα!

Στρος Καν: Ο Σαρκοζί μού έστησε παγίδα!

  • 28 Απριλίου 2012, 11:37

Τους πράκτορες του Σαρκοζί κατηγορεί ο Ντομινίκ Στρο Καν, ότι έστησαν το σκάνδαλο με τη καμαριέρα και εμπόδισαν την υποψηφιότητά του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Αυτό υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian.

Μιλώντας στον Αμερικάνο δημοσιογράφο Έντουαρντ Επστάιν, ο Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε ότι δεν πίστεψε ότι "οι πολιτικοί του αντίπαλοι θα έφθαναν μέχρις αυτού του σημείου", θέλοντας να τον αποκλείσουν από την προεκλογική εκστρατεία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Γαλλίας, και αναφέρεται σε πρόσωπα συνδεδεμένα με τον Σαρκοζί, «σε πράκτορες του Σαρκοζί» -χωρίς όμως να κατονομάζει τους εχθρούς.

"Πιθανως, από πολιτικής σκοπιάς, να με διέκρινε αφέλεια, όμως δεν φαντάστηκα ότι θα έβρισκαν κάτι ικανό να οδηγήσει στη σύλληψή μου", είπε ο Στρος Καν στον Επστάιν, που το βιβλίο του, με θέμα τα γεγονότα της 14ης Μαΐου στη σουΐτα του ξενοδοχείου Sofitel Νέας Υόρκης, θα είναι από την Δευτέρα στο διαδίκτυο.

"Ο χειρισμός της υπόθεσης έγινε από πρόσωπα που είχαν προτάγματα πολιτικά", εκτιμά στη συνέντευξη ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, αν και "δεν πιστεύει" ότι η μαύρη καμαριέρα συμμετείχε σε κάποιας μορφής "πλεκτάνη".

Ο σοσιαλιστής Στρος Καν αφηγείται πως "την 15η Ιουνίου θα ανήγγειλα την δική μου υποψηφιότητα για το προεδρικό αξίωμα" και ακόμα ότι "θα το έπαιρνα το κομματικό χρίσμα!".

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron