Κοινωνία
Στις φυλακές η Ρωσίδα οροθετική

Στις φυλακές η Ρωσίδα οροθετική

  • 30 Απριλίου 2012, 12:15

Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρωσίδα οροθετική ιερόδουλη, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

H ιερόδουλη, που εργαζόταν παράνομα σε οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκε θετική στον ιό του Αids κατά τη διάρκεια υγειονομικών ελέγχων από κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ), στο πλαίσιο σχετικής υγειονομικής διάταξης του υπουργείου Υγείας.

Στην 22χρονη ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, για την παραβίαση της σφράγισης του παράνομου οίκου ανοχής, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων και άλλες παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά τον έλεγχο στον οίκο ανοχής διαπιστώθηκε ακόμη ότι λειτουργούσε παράνομα και ότι οι εργαζόμενοι δεν διέθεταν άδεια άσκησης επαγγέλματος και ειδικά βιβλιάρια υγείας.

Την ίδια ώρα δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ σε σχέση με την υπόθεση. Σημειώνεται ότι όποιος επιθυμεί να εξεταστεί ή να λάβει κατευθύνσεις, οδηγίες, συμβουλές από τον αρμόδιο φορέα για τη συγκεκριμένη λοίμωξη (ΗIV λοίμωξη - AIDS), μπορεί να καλεί στις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ στα εξής τηλέφωνα: Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS: 210 72 22 222

Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210 52 12 054.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
cron