Περιβάλλον
Πυρκαγιά στον υδροβιότοπο του Άγρα

Πυρκαγιά στον υδροβιότοπο του Άγρα

  • 03 Μαϊου 2012, 16:00

Τον υδροβιότοπο του Άγρα απείλησε σήμερα φωτιά η οποιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, σε σημείο που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Οι φλόγες εκδηλώθηκαν λίγο πριν από τις δέκα μέσα σε περιοχή με καλαμιές, την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά οχήματα λόγω του βαλτώδους εδάφους.

Η επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχει πέσει στους πιλότους δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου καναντέρ, τα οποία πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις ύδατος.

Σημειώνεται ότι σε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της αντιπεριφέρειας Πέλλας, που πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες στην Έδεσσα, είχε γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο οικοσύστημα της περιοχής του Άγρα.

Εκεί, όπως αναφέρθηκε, διαβιούν πολλά είδη πανίδας, όπως οι κύκνοι, οι πάπιες και τα μικροπούλια, τα οποία μάλιστα φροντίζουν τόσο πολύ τα μικρά τους που δεν τα αποχωρίζονται ποτέ, ακόμη και σε περίπτωση φωτιάς, με αποτέλεσμα να καίγονται μαζί τους.

Στην ίδια περιοχή είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά πριν από δύο χρόνια, με συνέπεια τα υγρά λιβάδια του βιότοπου, σε μία έκταση πάνω από πέντε χιλιόμετρα, να ερήμωσουν και να καταστραφεί κάθε είδος που ζούσε εκεί.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron