Πολιτισμός
Γαλλικό... χρώμα στο τρίτο "Low Budget Festival"

Γαλλικό... χρώμα στο τρίτο "Low Budget Festival"

  • 05 Μαϊου 2012, 11:10

Την... γαλλική θα ομιλεί το τρίτο "Low Budget Festival" το οποίο διοργανώνει το "tospirto" σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο στο Γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης από τις 25 Μαΐου -

Με τη διάθεση για αναζήτηση, το φεστιβάλ, αναθέτει σε τρεις Έλληνες σκηνοθέτες της νεώτερης γενιάς, τρία έργα τριών σύγχρονων Γάλλων συγγραφέων, που θα παρουσιασθούν σε ελληνική μετάφραση. Συγκεκριμένα ο Βασίλης Μαυρογεωργίου (25, 26, 27/5), η Έλλη Παπακωνσταντίνου (28, 29, 30/5) και ο Γιώργος Καραμίχος (31/5 & 1, 2/6) είναι οι καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε αυτό το «μικρής διάρκειας, αλλά μεγάλων στόχων φεστιβάλ», όπως επισημαίνει ο Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία. Για την παραγωγή κάθε παράστασης κάθε σκηνοθέτης έλαβε το ποσό το χιλίων ευρώ (διπλάσιο από το περσινό).

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με το έργο του Νταβίντ Λεσκό (στη φωτογραφία αριστερά), «Ένας άνθρωπος υπό χρεοκοπία», που θα σκηνοθετήσει ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, σε μετάφραση Μαρίας Ευσταθιάδη με τους Νίκο Ορφανό, Στέργιο Νένε, Δανάη Επιθυμιάδη. Με θέμα τη χρεοκοπία, ο εγκλωβισμένος σε ένα μικρό τετράγωνο ήρωας βάλλεται από τη συνεχόμενη αλλαγή του προσωπικού του χώρου, ενώ ο εντεταλμένος εκκαθαριστής καταμετρά την περιουσία του (25-27/5).

Ακολουθεί «Ο συνένοχος θεατής» του Φαμπρίς Μελκιό, σε μετάφραση Δημήτρη Φίλια και σκηνοθεσία της Έλλη Παπακωνσταντίνου με τους Άγγελος Καλίνογλου, Αναστασία Κατσιναβάκη, Άλκη Ζούπα. Μια εντελώς απρόσμενη συνάντηση... πάνω σε ένα κρεβάτι, με δυο άντρες και μια γυναίκα σε ένα ερωτικό τρίγωνο, μια ιστορία πάθους, μια δημοσιογραφική διείσδυση στα άδυτα του ιδιωτικού βίου, μια προκλητική αφήγηση που υπόσχεται πολλές ανατροπές (28-50/5).

Τέλος, ο Γιώργος Καραμίχος σκηνοθετεί το «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» του Ρεμί Ντε Βος σε μετάφραση Δημήτρη Φίλια. Με τη Φιλαρέτη Κομνηνού και τους Ορφέα Αυγουστίδη και Μαρλέν Σαΐτη. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που ξεκινά από την αποτέφρωση της γιαγιάς και καταλήγει σε ένα γάμο (31/5, 1-2/6).

ΠΟΤΕ & ΠΟΥ

«Low Budget Festival»: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Ώρα έναρξης 21.00

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron