Πολιτική
Συνάντηση Τσίπρα με τους πρυτάνεις

Συνάντηση Τσίπρα με τους πρυτάνεις

  • 08 Μαϊου 2012, 18:00

Επί τάπητος η απελευθέρωση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ

Την απελευθέρωση των προϋπολογισμών τους από την εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαισίου ζητούν ξανά οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, που προειδοποιούν ότι σύντομα η φοίτηση και η στέγαση των φοιτητών θα είναι «στον αέρα».

Τα μέλη του συντονιστικού οργάνου των πρυτάνεων ΑΕΙ συνεδριάζουν αυτή τη στιγμή στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ενώ αύριο οι πρυτάνεις συναντιούνται με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα που τους κάλεσε για να συνομιλήσουν στη Βουλή, στο πλαίσιο των επαφών του και με τους κοινωνικούς φορείς.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης που γίνεται μεταξύ των διοικήσεων των πανεπιστημίων είναι τα οικονομικά τους. Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι τους, η λύση που βρέθηκε με την χρηματοδότηση τους τμηματικά με δωδεκατημόρια βάση του περυσινού τους προϋπολογισμού «δεν περπατάει». Κι αυτό γιατί παρά την παρέμβαση προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος του υπουργού Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη, τους επόμενους μήνες τα πανεπιστήμια θα μείνουν χωρίς λεφτά.

Με το δεδομένο λοιπόν ότι ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ δεν εφαρμόζεται σε κανένα πανεπιστήμιο της χώρας επί 9μηνο στο θέμα της εκλογής νέων διοικήσεων, οι πρυτάνεις τους ζητούν εκ νέου απεμπλοκή της χρηματοδότησης τους από τις εκλογές.

Ζητούν συγκεκριμένα τα θέματα της χρηματοδότησης των ΑΕΙ να περάσουν στις Συγκλήτους των Ιδρυμάτων.

Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί και αύριο το πρωί στην δεύτερη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε από τον κ. Μπαμπινιώτη για να προτείνει τρόπους ομαλής εφαρμογής του νόμου και αντιμετώπισης των δυσλειτουργιών που έχουν διαπιστωθεί.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron