Αθλητικά
Ομπράντοβιτς: Το τελευταίο μου Φάιναλ Φορ με τον ΠΑΟ

Ομπράντοβιτς: Το τελευταίο μου Φάιναλ Φορ με τον ΠΑΟ

  • 09 Μαϊου 2012, 18:45

Λίγες ώρες πριν από τον ημιτελικό της Παρασκευής (11/5, 18.00, ΕΡΤ, Nova) απέναντι στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο ρέκορντμαν της Ευρωλίγκας -οκτώ τρόπαια- προπονητής κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς, οι παίκτες, η διοίκηση και οι οπαδοί των πρωταθλητών Ευρώπης δείχνουν να ασχολούνται περισσότερο με την επόμενη ημέρα και το αν τελικά θα αποχωρήσει ο «Ζοτς» από τον πράσινο πάγκο και λιγότερο με το κυνήγι του έβδομου ευρωπαϊκού τίτλου στην ιστορία του Τριφυλλιού.

«Δεν έχω ιδέα, δεν μου έχει μιλήσει κανείς μέχρι σήμερα. Αν ρωτάτε, όμως, την προσωπική μου εκτίμηση, σας λέω ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Φάιναλ Φορ για μας στον Παναθηναϊκό», δήλωσε ο Σέρβος στην «Media Day» της Δευτέρας (7/5), μόνο που ύστερα από την επιμονή των δημοσιογράφων- κατά τη σημερινή (9/5) αναχώρηση της αποστολής με προορισμό την Κωνσταντινούπολη -ο «Ζοτς» αναγκάστηκε να αναφερθεί εκ νέου στο θέμα, αυτή τη φορά αρκετά ενοχλημένος από την επανάληψη της σχετικής ερώτησης.

«Αν πρέπει να επαναλάβω το ίδιο, τότε ναι. Αυτό θα είναι το τελευταίο Φάιναλ Φορ με τον Παναθηναϊκό. Ειλικρινά, σας λέω ότι θα είναι το τελευταίο Φάιναλ Φορ για μένα ως κόουτς του Παναθηναϊκού, ΟΚ;», αποκρίθηκε ο κ. Ομπράντοβιτς και αφού ενεργοποίησε τη «βόμβα» για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες απομακρύνθηκε από τις κάμερες και τα μικρόφωνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η απάντηση του «Ζοτς» θα μπορούσε να ληφθεί… τοις μετρητοίς, όσο και οι απανωτές δηλώσεις της οικογένειας Γιαννακόπουλου ότι έχει αποφασίσει να αποχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα στο τέλος της χρονιάς. Ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τι θα συμβεί τελικά…

Η φυσιολογική αντίδραση των ελληνικών ΜΜΕ, που προέταξαν τη δήλωση του «Ζοτς» στην ειδησεογραφία τους _ και ίσως το συμπέρασμα ορισμένων εξ αυτών ότι οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι θα παραμείνουν σίγουρα στο διοικητικό τιμόνι του ΠΑΟ _ προκάλεσε την ενόχληση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση επιχειρώντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Εκτός και αν πρόκειται απλά για πόλεμο εντυπώσεων. Το βέβαιον είναι ότι αν οι εμπλεκόμενες πλευρές (διοίκηση - προπονητής) είχαν διαχειριστεί την κατάσταση με μεγαλύτερη ψυχραιμία, η όλη παρεξήγηση θα είχε αποφευχθεί και η ομάδα θα προετοιμαζόταν απερίσπαστη για τον στόχο της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Μας προκαλεί άσχημη εντύπωση, που μόλις λίγα 24ωρα πριν από το Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, κάποιοι ασχολούνται με τα διοικητικά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αντί με την κορύφωση της μεγαλύτερη διασυλλογικής διοργάνωσης του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κάποια ηλεκτρονικά ΜΜΕ που αυτοδιαφημίζουν την αντικειμενικότητά τους, συνεπικουρούμενα από συγγενικά τους οπαδικά σάιτ, αποφάσισαν, διαστρεβλώνοντας δηλώσεις, να αποπροσανατολίσουν τόσο την ομάδα και τους αθλητές, όσο και τους φιλάθλους μας από το μεγάλο στόχο, το 7ο ευρωπαϊκό. Τους καταγγέλλουμε στα εκατομμύρια των φιλάθλων του Παναθηναϊκού και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στους εμπνευστές του σχεδίου αποπροσανατολισμού, πως ό,τι κι αν κάνουν διοίκηση, προπονητές, παίκτες και κόσμος είναι ενωμένοι σαν μία γροθιά για να διατηρήσουν στην Κωνσταντινούπολη το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron