Οικονομία
Και το ΔΝΤ έχει το... Μνημόνιό του!

Και το ΔΝΤ έχει το... Μνημόνιό του!

  • 11 Μαϊου 2012, 08:00

Πάγωμα μισθών και μέτρα εξοικονόμησης δαπανών, όπως το κλείσιμο του μόνιμου γραφείου του ΔΝΤ στην Αργεντινή, προβλέπει ο προϋπολογισμός ύψους 997 εκατ. δολ. για το 2012-2013 (Μάιος-Απρίλιος), που ενέκρινε την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό, ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ.

Η απόφαση για πάγωμα των μισθών για τους εργαζομένους του ΔΝΤ ελήφθη το Μάρτιο από το διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν οι αντιπρόσωποι των χωρών μελών.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στο Ταμείο, το θέμα έχει προκαλέσει κάποια δυσαρέσκεια μεταξύ του προσωπικού. «Οι μισθοί είναι σταθεροί εξαιτίας μιας μαθηματικής φόρμουλας, όμως πολλοί έχουν την εντύπωση πως πρόκειται για αδικία επειδή ο πληθωρισμός δεν είναι μηδενικός», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εν λόγω πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε επίσης σειρά μέτρων για να μειώσει τα κόστη, όπως την κατάργηση τον Απρίλιο της μόνιμης αντιπροσωπείας του στο Μπουένος Αιρες, την αναστολή της εξαμηνιαίας περιφερειακής έκθεσης για τη συγκυρία στην Ευρώπη, δεδομένης της ποσότητας των κειμένων που είναι αφιερωμένα στα ευρωπαϊκά κράτη μέλη, ή ακόμη την κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων από νωρίτερα ώστε η τιμή τους να είναι μειωμένη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron