Κοινωνία
Ξυλοκόπησαν ηλικιωμένο Ολλανδό επειδή τον πέρασαν για Γερμανό

Ξυλοκόπησαν ηλικιωμένο Ολλανδό επειδή τον πέρασαν για Γερμανό

  • 14 Μαϊου 2012, 14:30

Ένα άνευ προηγουμένου περιστατικό σημειώθηκε στο Πορί Μονεμβασιάς με θύμα έναν 78χρονο Ολλανδό ο οποίος μένει μόνιμα στην Ελλάδα.

Ο Ολλανδός Αντριάνο Βάντερμπουρκ έκανε τον πρωινό του περίπατο με τα σκυλιά του στην παραλία στο Πορί Μονεμβασιάς όταν κατά την επιστροφή του στο σπίτι  ένα αγροτικό αυτοκίνητο μαύρου χρώματος με δύο επιβάτες του έκλεισε το δρόμο.

Στη συνέχεια κατέβηκε ο Έλληνας οδηγός του αυτοκινήτου πλησίασε τον 78χρονο και τον ρώτησε "Είσαι Γερμανός;". Ο κύριος Βάντερμπουργκ απάντησε "όχι είμαι Ολλανδός" όμως αυτό δεν είχε καμία σημασία καθώς ο Έλληνας αφού πρώτα πέταξε μια πέτρα στον 78χρονο άρχισε να τον χτυπά με μανία στο πρόσωπο βρίζοντάς τον.

Ο δράστης, έχοντας τσακίσει τον αιφνιδιασμένο Ολλανδό, απομακρύνεται με το αυτοκίνητο ενώ οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τη γυναίκα του η οποία έφτασε στο σημείο αστραπιαία. Στο μεταξύ κάποιος πρόλαβε και έγραψε τον αριθμό των πινακίδων του οχήματος και ειδοποίησαν και την αστυνομία.

Ο αιμόφυρτος 78χρονος Ολλανδός που είναι συνταξιούχος ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος και ζει στη χώρα μας από το 1992 μεταφέρεται αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μολάων, όμως τα τραύματά του είναι σοβαρά και διακομίζεται με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης. Εκεί οι γιατροί αποφασίζουν πως πρέπει να χειρουργηθεί και δίνουν εντολή ο ασθενής να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Όπως δήλωσε η Ελληνίδα σύζυγος του 78χρονου Ολλανδού, Κυράνη Ψυχογιού "πάμε για χειρουργείο. Το σαγόνι του άνδρα μου είναι ξεκολλημένο στην κυριολεξία. Την ώρα που ο σύζυγό μου επέστρεφε από τον περίπατό του ένα αυτοκίνητο τον προσπέρασε και στη συνέχεια σταμάτησε και όταν έφτασε κοντά του φωνάξανε "είσαι Γερμανός; θα σε ....αυτώσουμε. Εδώ είναι Ελλάδα και δεν είναι όπως τη νομίζετε".

Μετά κατέβηκε ο οδηγός, του πέταξε μια πέτρα, τον έβρισε, του έριξε μπουνιές και άρχισε να τον κλωτσάει στο κεφάλι. Εμένα με ειδοποίησε ένας συγγενής μου και πήγα αμέσως στο σημείο και για καλή μας τύχη οι δράστες ξαναγύρισαν και στην προσπάθεια τους να φύγουν τη δεύτερη φορά έσπασαν το πίσω φανάρι του αυτοκινήτου τους που ήταν γεμάτο με τα αίματα του άντρα μου. Η αστυνομία συνέλαβε και τους δύο δράστες οι οποίοι είναι Έλληνες κάτοικοι της Μονεμβασιάς".

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron