Διεθνή
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ολάντ στο Αφγανιστάν

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ολάντ στο Αφγανιστάν

  • 25 Μαϊου 2012, 09:41

Η αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν θα γίνει «με τάξη» και σε συντονισμό με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στη χώρα.

Μιλώντας στη βάση του Νιτζράμπ, στην Καπίσα, όπου σταθμεύει το μεγαλύτερο μέρος των γαλλικών στρατευμάτων που είναι ανεπτυγμένα στο Αφγανιστάν, ανέφερε ότι η αποχώρηση των στρατευμάτων θα πραγματοποιηθεί «σε συνεννόηση με τους συμμάχους», ιδιαίτερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί, θα συναντηθεί με τα γαλλικά στρατεύματα που είναι ανεπτυγμένα στο Αφγανιστάν, θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Τον κ. Ολάντ συνοδεύουν οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και τον Λοράν Φαμπιούς αντίστοιχα, και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ναύαρχος Εντουάρ Γκιγιό.

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος μεταβαίνει για πρώτη φορά στο Αφγανιστάν μετά την εκλογή του, αποφάσισε να επισπεύσει την αποχώρηση των μάχιμων γαλλικών στρατευμάτων από τη χώρα, η οποία θα αρχίσει στα τέλη του 2012.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron