Υγεία
Αλόη βέρα: Το πιο αποτελεσματικό φυτό της ιατρικής

Αλόη βέρα: Το πιο αποτελεσματικό φυτό της ιατρικής

  • 07 Ιουνίου 2012, 08:32

Η αλόη θεωρείται ένα από τα πρώτα «φάρμακα» που ανακαλύψαμε ότι μας χάρισε η φύση, καθώς χρησιμοποιείται ως μέσο ίασης πολλών ασθενειών και πληγών. Η αλόη ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών. Από τα 350 είδη της μόλις τα 2 με 3 έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Η πιο γνωστή είναι η αλόη βέρα (aloe barbadensis miller) η οποία διαθέτει ενεργά συστατικά που ευεργετούν τον οργανισμό μας. Περιέχει νερό, αμινοξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, σάκχαρα, βιταμίνες, ανθρακινόνες, πεπτικά ένζυμα και λιπαρά οξέα.

Η αλόη βοηθά στην επούλωση των πληγών, τα εγκαύματα, τις δερματίτιδες, το έλκος στομάχου, την ελκώδη κολίτιδα, τη δυσπεψία, τη δυσκοιλιότητα, τις στοματίτιδες, ενώ έχει αντικαρκινική δράση και μπορεί να εμποδίσει τον ιό HIV-1 που σχετίζεται με το Aids λόγω του ότι διεγείρει το ανοσοποιητικό και αναπλάθει τα λευκά και ερυθρά κύτταρα.

Έχει χαρακτηριστεί ως φυτό της ιατρικής, καθώς έχει αντιρυτιδικά συστατικά και αναπλαστικές ιδιότητες, ενώ μπορεί να θεραπεύσει διάφορες παθήσεις είτε σε μορφή χυμού είτε χρησιμοποιώντας τα φύλλα της τοπικά. Άλλωστε είναι ευρέως διαδεδομένες οι μάσκες ομορφιάς και ανάπλασης με βασικό συστατικό στοιχείο την αλόη βέρα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron