Πολιτική
"Στις 17 Ιουνίου η Ελλάδα δεν αλλάζει σελίδα, αλλάζει βιβλίο!"

"Στις 17 Ιουνίου η Ελλάδα δεν αλλάζει σελίδα, αλλάζει βιβλίο!"

  • 07 Ιουνίου 2012, 21:07

Με αναφορές στη βιαιοπραγία Κασιδιάρη κατά Κανέλλη και Δούρου ξεκίνησε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Σπάρτη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους πολίτες να υψώσουν με την ψήφο τους στις 17 Ιουνίου ασπίδα προστασίας στη Δημοκρατία.

«Να κλείσουν την πόρτα της Βουλής σε μια ναζιστική συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου, με την ονομασία "Χρυσή Αυγή"», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο αστυνομικός θα προστατεύει το μέσο πολίτη. «Δεν θα προστατεύει ούτε τον μεγαλοεπιχειρηματία ούτε τον μεγαλοδημοσιογράφο. Θα πάψει η Ελληνική Αστυνομία να λειτουργεί ως ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι».

Το πρώτο προεκλογικό τέχνασμα είναι η παραπλανητική σύνδεση της ακύρωσης του Μνημονίου με τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Τσίπρας, αφού ανέλυσε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα τα ζητήματα που αφορούν στους αγρότες και το εισόδημά τους, επιτέθηκε εκ νέου στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για τα τρομοκρατικά διλήμματα που θέτους στους πολίτες.

«Γνωρίζει ο λαός ότι το ψευτοδίλημμα 'ευρώ ή δραχμή' είναι μια απελπισμένη προσπάθεια απόκρυψης του Μνημονίου πίσω από το ευρώ. Κινδυνολογούν με τη δραχμή μόνο και μόνο για να σώσουν το Μνημόνιο.Και να το εφάρμοζαν μαζί, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στις 18 Ιουνίου, αν τους ψηφίζατε » είπε.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε πώς θα επαναδιαπραγματευθούν το Μνημόνιο οι πολιτικοί που έβαλαν την υπογραφή τους.

«Το Μνημόνιο ή το ακυρώνεις ή το εφαρμόζεις. Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κινδυνολογούν με την ακύρωσή του από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για να το εφαρμόσουν.»

Τέλος, κάλεσε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την κομματική προτίμησή τους στο παρελθόν, να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στις 17 Ιουνίου η Ελλάδα δεν γυρίζει απλά σελίδα. Αλλάζει βιβλίο», είπε χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron