Κοινωνία
Νέα αεροπορική σύνδεση Αθήνα - Τιφλίδα από την Aegean

Νέα αεροπορική σύνδεση Αθήνα - Τιφλίδα από την Aegean

  • 11 Ιουνίου 2012, 21:36

Η πτήση Α3 982 θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στις 00:25 και θα φτάνει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Τιφλίδας στις 04:20 (τοπική ώρα).

Αντίστοιχα, η πτήση Α3 983 θα αναχωρεί από το διεθνές αεροδρόμιο της Τιφλίδας στις 05:15 (τοπική ώρα) και θα φτάνει στην Αθήνα στις 07:15. Οι πτήσεις θα εκτελούνται με αεροσκάφη AIRBUS A320 ή Α319, 168 θέσεων ή 136 θέσεων.

Στο νέο της προορισμό, η Aegean θα κληθεί να ανταγωνιστεί την Georgian Airlines η οποία επίσης συνδέει τις δύο πρωτεύουσες.

«Με τη σημερινή έναρξη πτήσεων προσφέρουμε στους επιβάτες μας κατευθείαν πτήσεις προς την Τιφλίδα, το σημαντικό βιομηχανικό, κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο της Γεωργίας. Οι πτήσεις μας από την Γεωργία προσφέρουν πολύ ικανοποιητικές συνδέσεις μέσω της Αθήνας σε περισσότερους από 10 δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς καθώς και άλλους 14 ευρωπαϊκούς προορισμούς» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines, Δημήτρης Γερογιάννης.

«Το νέο μας δρομολόγιο φέρνει πιο κοντά την Αθήνα με την Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, δημιουργώντας παράλληλα νέες ευκαιρίες για το εμπόριο και τον τουρισμό. Πιστεύουμε ότι οι νέες μας πτήσεις θα ενδυναμώσουν τις σημαντικές επαγγελματικές επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της Γεωργίας» κατέληξε.

Η Aegean κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο του 2012 ζημιές ύψους 25 εκατ. ευρώ, σε σχέση με ζημιές 16,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Λόγω της ραγδαίας πτώσης της Ελληνικής αγοράς, η διοίκηση της εταιρείας έχει επιλέξει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις αγορές του εξωτερικού, ποντάροντας στο «χαρτί» του τουρισμού.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron