Media
Παρέμβαση Τσίπρα στους Financial Times

Παρέμβαση Τσίπρα στους Financial Times

  • 13 Ιουνίου 2012, 11:31

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά την παρέμβασή του, υποστηρίζοντας πως ο Μπαράκ Ομπάμα έχει δίκιο και παραθέτοντας τα λόγια του: « Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ανάπτυξη τώρα, ακόμα κι αν αυτό χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για τη σταθεροποίηση του χρέους και του ελλείμματος, ξεκινώντας τη μείωσή τους με έναν σταθερό, λογικό τρόπο. Αυτό ισχύει και για τη χώρα μου. Η ανάγκη να δοθεί στην Ελλάδα μια ευκαιρία για πραγματική ανάπτυξη και ένα νέο μέλλον είναι περισσότερο παραδεκτή από ποτέ», τονίζει.

Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι στις 17 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει μια καθαρή δημοκρατική εντολή, την οποία θα χρησιμοποιήσει για να βάλει τέλος «στο διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό πολιτικό και διοικητικό σύστημα, που κατέστρεψε την οικονομία μας τις περασμένες δεκαετίες».

Επίσης, υποστηρίζει ότι οι Έλληνες θέλουν να αντικαταστήσουν το «αποτυχημένο Μνημόνιο (όπως υπογράφηκε τον Μάρτιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) με ένα 'εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης».

«Σύμφωνα με το σχέδιό μας για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη, δεσμευόμαστε να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα πραγματιστικής και κοινωνικά δίκαιης δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Τα δομικά στοιχεία του προγράμματος είναι: η σταθεροποίηση των δημοσίων δαπανών περίπου στο 44% του ΑΕΠ, η αύξηση των εσόδων από τους άμεσους φόρους στο μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο μέσα σε τέσσερα χρόνια».

Παραθέτοντας μια φράση του Άρθουρ Μίλερ, ο κ. Τσίπρας καταλήγει: «Μια εποχή φτάνει στο τέλος της, όταν οι κύριες ψευδαισθήσεις της εξαντληθούν. Η βασική ψευδαίσθηση της καλής ελληνικής κυβέρνησης υπό το παλιό καθεστώς του δικομματισμού έχει εξαντληθεί. Είναι πια ανεπαρκείς να διασφαλίσουν την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και την πλήρη συμμετοχή της στην ευρωζώνη. Αυτή την Κυριακή θα βάλουμε την Ελλάδα σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας. Η νέα εποχή ξεκινάει τη Δευτέρα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron