Οικονομία
Οι παγκόσμιοι τραπεζίτες προετοιμάζονται για τα χειρότερα σενάρια

Οι παγκόσμιοι τραπεζίτες προετοιμάζονται για τα χειρότερα σενάρια

  • 15 Ιουνίου 2012, 09:52

Έτοιμες να λάβουν μέτρα, συμπεριλαμβανομένης μιας συντονισμένης δράσης, με στόχο τη σταθεροποίηση των αγορών σε περίπτωση που προκληθούν αναταράξεις την επομένη των εκλογών στην Ελλάδα, είναι οι κεντρικές τράπεζες των ισχυρότερων Οικονομιών, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Βρετανία ανακοίνωσε πως θα διοχετεύσει ρευστό στο τραπεζικό της σύστημα προκειμένου να το «θωρακίσει» έναντι της κρίσης χρέους που πλήττει την ευρωζώνη.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι του G20, οι ηγέτες του οποίου συναντώνται την επόμενη εβδομάδα στο Μεξικό, είπαν ότι οι κεντρικές τράπεζες είναι έτοιμες να λάβουν μέτρα για τη σταθεροποίηση των χρηματοοικονομικών αγορών, αν χρειαστεί, παρέχοντας ρευστότητα και μετριάζοντας τυχόν πιστωτικές πιέσεις μετά τις ελληνικές εκλογές.

«Έτοιμος να δράσει», αν τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα ή αν υπάρξει κάποιο «εξωτερικό σοκ», είναι και ο Καναδάς, σύμφωνα με τον Άντριου ΜακΝτάγκαλ, εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, εξάλλου, αποφάσισε να διατηρήσει σήμερα αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, τηρώντας στάση αναμονής εν όψει των εκλογών της Κυριακής. Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι και πηγές από την Κίνα και την Ινδία είχαν πει στο Reuters ότι οι χώρες τους επεξεργάζονται σχέδια εκτάκτου ανάγκης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron