Πολιτική
Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

  • 18 Ιουνίου 2012, 19:47

Συνάντηση είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης, που έλαβε ο πρώτος μετά την χτεσινή πρωτιά της ΝΔ με ποσοστό 29,7% και 129 έδρες. Το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε τρίτο με 12,3% και 33 έδρες, κάτι που σημαίνει ότι τα δύο κόμματα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση 162 εδρών χωρίς τη συμμετοχή κάποιου άλλου.

Δεδομένης της εκφρασμένης πρόθεσης και των δύο να σχηματιστεί κυβέρνηση, η συνάντηση αυτή ήταν  πολύ κρίσιμη.

Δριμύτατη επίθεση σε βάρος του του κ. Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια δηλώσεων στις οποίες προέβη αμέσως μετά, ενώ επέμεινε στην ανάγκη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών να περάσει στη δεύτερη φάση της και να συγκληθεί, το αργότερο μέχρι την Τρίτη το βράδυ, το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος είπε:

«Οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Τσίπρα, χτες το βράδυ κυρίως αλλά και σήμερα, είναι τελείως απογοητευτικές. θα έλεγα προκλητικές. Αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον στόμα του κ. Τσίπρα είναι ότι όλοι πρέπει ταχύτατα να συγκροτήσουμε μία κυβέρνηση από την οποία θα απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι δυνατόν να κρατά αυτή τη στάση που είναι ανεύθυνη και δίνει στον κ. Τσίπρα την ευκολία να μείνει στη θέση της αντιπολίτευσης».

«Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή για παραμονή της χώρας στο ευρώ και συνεργασία των κομματικών παρατάξεων»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron