Αθλητικά
EURO 2012: "Κονταροχτυπιούνται" σήμερα Τσεχία - Πορτογαλία

EURO 2012: "Κονταροχτυπιούνται" σήμερα Τσεχία - Πορτογαλία

  • 21 Ιουνίου 2012, 12:20

Το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro 2012 βγαίνει απόψε (21:45, ΕΤ1) στη Βαρσοβία, στη μάχη ανάμεσα σε Τσεχία και Πορτογαλία.

Στο χωρητικότητας 50.000 θέσεων εθνικό στάδιο της πολωνικής πρωτεύουσας οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης (εάν δεν υπάρξει νικητής θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση, κι αν χρειαστεί, πέναλτι).

Οι Τσέχοι του Μίχαλ Μπίλεκ, έκαναν την έκπληξη και προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον Α' όμιλο, με δύο νίκες (επί της Ελλάδας με 2-1 και της Πολωνίας με 1-0) και μία ήττα (4-1 από την Ρωσία). Το ερωτηματικό είναι ο Τόμας Ροζίτσκι, που αισθάνεται καλύτερα μετά τον τραυματισμό του στον Αχίλλειο τένοντα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει.

Οι Ίβηρες προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τον Β` όμιλο. Ηττήθηκαν 1-0 από την Γερμανία, αλλά νίκησαν 3-2 την Δανία και 2-1 την Ολλανδία παίρνοντας το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί το «βαρόμετρο» για την πρόκριση κι όπως έδειξε με τους «οράνιε» βρίσκεται σε πολύ κατάσταση.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΤΣΕΧΙΑ (Μίχαλ Μπίλεκ, σύστημα 4-2-3-1): Τσεχ, Γκεμπρε Σελασιέ, Κάντλετς, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Γίρατσεκ, Χούμπσμαν, Πλασιλ, Κολαρ, Πιλάρ, Μπάρος.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Πάουλο Μπέντο, σύστημα 4-3-3): Πατρίσιο, Περέιρα, Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Μεϊρέλες, Βελόσο, Μουτίνιο, Νάνι, Πόστιγκα, Ρονάλντο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron