Υγεία
Κράνμπερι: Ένα φρούτο σωστή ευλογία!

Κράνμπερι: Ένα φρούτο σωστή ευλογία!

  • 26 Ιουνίου 2012, 23:28

Το κράνμπερι αποτελεί ένα φυσικό φάρμακο ενάντια στην ουρολοίμωξη, αλλά και στη διατήρηση της υγείας του στόματος και της καλής λειτουργίας της καρδιάς.
Έρευνες έχουν δείξει ότι το φυτό αυτό έχει την ικανότητα να προστατεύει την ουροδόχο κύστη από ενδεχόμενες προσβολές από διάφορα βακτήρια, ενώ μειώνει σημαντικά την υποτροπή των ουρολοιμώξεων σε κορίτσια προεφηβικής ηλικίας.

Τσέχοι ερευνητές ανακάλυψαν σε πρόσφατη έρευνα ότι η καθημερινή λήψη συμπληρώματος διατροφής με κράνμπερι βελτιώνει διάφορες παραμέτρους της υγείας του προστάτη, ενώ εμποδίζει τη δράση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, του βακτηρίου δηλαδή που σχετίζεται με την ανάπτυξη έλκους.

Ανάλογες εκτιμήσεις έχουν γίνει και για τα ούλα, τα οποία είναι επιρρεπή σε βακτηριακές αποικίες και στην περιοδοντική νόσο. Σε αυτή την περίπτωση τα κράνμπερι απομακρύνουν τα βακτήρια και εμποδίζουν τα ούλα να παράγουν οξέα που φθείρουν το σμάλτο των δοντιών.

Όσον αφορά σε ζητήματα… καρδιάς, το φρούτο συμβάλλει στην καταπολέμηση της χρόνιας φλεγμονής που έχει συσχετιστεί με την ανάπτυξη αρτηριακής πλάκας, ενώ μειώνει και το οξειδωτικό στρες που μπορεί να οδηγήσει σ’ αυτήν.

Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό το κράνμπερι είναι ένα φρούτο υποτιμημένο που θα έπρεπε όμως να μπει στη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας, γιατί οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι εμφανείς. Άλλωστε μπορεί κανείς να το προμηθευτεί πολύ εύκολα είτε ως φρούτο είτε ως χυμό είτε ως συμπλήρωμα διατροφής.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Υγεία




cron