Αθλητικά
Πέμπτη φορά βασίλισσα του Γουίμπλεντον η Σερένα Γουίλιαμς

Πέμπτη φορά βασίλισσα του Γουίμπλεντον η Σερένα Γουίλιαμς

  • 07 Ιουλίου 2012, 18:52

H Σερένα Γουίλιαμς πανηγύρισε τον πέμπτο τίτλο της στο Γουίμπλεντον και συνολικά 14ο σε τουρνουά γκραν σλαμ, μετά τη νίκη της στον τελικό του αγγλικού τουρνουά επί της Πολωνής Ανιέσκα Ραντβάνσκα, με 2-1 σετ (6-1, 5-7, 6-2).

Με τη νίκη της η Αμερικανίδα τενίστρια ισοφάρισε την επίδοση της αδελφής της, Βένους, η οποία έχει επίσης κατακτήσει πέντε φορές τον τίτλο στο φημισμένο βρετανικό τουρνουά.

Η Σερένα μπήκε αποφασιστικά στο ματς και «καθάρισε» το πρώτο σετ με χαρακτηριστική ευκολία, όπως μαρτυρά το 6-1, με την Πολωνή Ραντβάνσκα να δείχνει ανήμπορη να αντισταθεί στην Αμερικανίδα.

Πριν αρχίσει το δεύτερο σετ, το ματς διακόπηκε για λίγη ώρα αφού άρχισε να βρέχει και όταν οι παίκτριες επέστρεψαν, η Σερένα έδειχνε να είχε ξεχαστεί στα αποδυτήρια. Η Ραντβάνσκα παίζοντας πολύ καλό τένις κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση των σετ επικρατώντας με 7-5 γκέιμ και μάλιστα, έδειχνε να έχει και το... μομέντουμ στο ματς καθώς στο 3ο και τελευταίο σετ προηγήθηκε με 2-1 γκέιμ.

Κάπου εκεί όμως ξύπνησε η Σερένα που «καθάρισε» το 4ο γκέιμ σε... 49 δευτερόλεπτα με τέσσερις άσους, κόβοντας τα φτερά της Πολωνής και φτάνοντας στην κατάκτηση του 5ου Γουίμπλεντον της καριέρας της.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron