Πολιτική
Τσίπρας: Νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σημαίνει νέο Μνημόνιο

Τσίπρας: Νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σημαίνει νέο Μνημόνιο

  • 18 Ιουλίου 2012, 16:27

«Απατηλή προεκλογική υπόσχεση» χαρακτήρισε την επαναδιαπραγμάτευση ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη των τριών αρχηγών, κατηγορώντας τους παράλληλα ότι λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

«Έχουν πάρει τις αποφάσεις τους αλλά όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορούν ακόμα να μας τις πουν. Μιλούν για νέο μεσοπρόθεσμο και εννοούν νέο μνημόνιο. Μιλούν για ισοδύναμα μέτρα και εννοούν νέες περικοπές συντάξεων», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Εγκλωβισμένη στις υπογραφές της, η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στο δράμα που ζει ο λαός», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «η αποδοχή της και μόνο να ξεκινήσει διάλογο με την ίδια επιτροπή της τρόικας που έχει αποτύχει πλήρως φανερώνει την αδυναμία της να θέσει οποιοδήποτε αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης στο τραπέζι».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ κατόπιν αιτήματος του κλιμακίου της τρόικας, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να κάνει το ίδιο. «Οι κ.κ. Τομσεν, Μορς και Μαζούχ είναι εντεταλμένοι υπάλληλοι με σκοπό την παρακολούθηση της εκτέλεσης του μνημονίου και όχι πολιτικοί εκπρόσωποι των εταίρων μας. Δεν έχει κανένα νόημα η συνάντηση μαζί τους», παρατήρησε.

Κάλεσε ακόμη την κυβέρνηση να ζητήσει «αντί συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες» έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών για να αναζητηθεί νέος στρατηγικός σχεδιασμός, καθώς, όπως είπε, «το πρόγραμμα πολύ απλά δεν βγαίνει».

Σημείωσε τέλος ότι αυτό που επιθυμεί ο λαός είναι να σταματήσει η «κοροϊδία» και να ειπωθούν αλήθειες «έστω και την ύστατη στιγμή».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron