Τεχνολογία
Mercedes SLC: Αν έχεις τα φράγκα, υπομονή μέχρι το 2015!

Mercedes SLC: Αν έχεις τα φράγκα, υπομονή μέχρι το 2015!

  • 23 Ιουλίου 2012, 21:09

Το 2015 φαίνεται να είναι η χρονιά που θα κυκλοφορήσει η μικρή «αδερφή» της Mercedes SLS AMG, στοχεύοντας σε ένα πιο νεανικό κοινό, που ζητά δυνατές συγκινήσεις.

Νέες πληροφορίες θέλουν τελικά τη Mercedes SLC να βγαίνει στην κυκλοφορία το 2015. Το δεύτερο exclusive μοντέλο της AMG τοποθετείται -από άποψης δυνατοτήτων- κάτω από τη SLS AMG, ενώ μένει να δούμε αν αυτά τα δύο θα διατίθενται μαζί ή αν η παραγωγή του ενός ξεκινήσει μετά τη διακοπή της παραγωγής του άλλου.

Το συγκεκριμένο μοντέλο, με την κωδική ονομασία W190, δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί ούτε ως πρωτότυπο, υπολογίζεται όμως ότι θα διαθέτει ένα πιο μοντέρνο ντιζάιν και όχι ρετρό, όπως αυτό της SLS AMG.

Ο στόχος άλλωστε, σύμφωνα με διάφορες πηγές, είναι να προσελκύσει ένα πιο νεανικό κοινό. Συγκεκριμένα, να τοποθετηθεί απέναντι στην Porsche 911, καθώς φαίνεται πως τα επόμενα χρόνια η συγκεκριμένη κατηγορία θα αποκτήσει περισσότερο εμπορικό ενδιαφέρον.

Εικασίες μπορούν να γίνουν και σε ο,τι αφορά τον κινητήρα. Αν και παλαιότερα επικρατούσε η άποψη ότι η SLC θα εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 5,5 λίτρων, με ισχύ άνω των 500 ίππων, πλέον το επικρατέστερο σενάριο τη θέλει με κινητήρα ανάλογου κυβισμού, ατμοσφαιρικό όμως και με ισχύ που δεν θα ξεπερνά τους 450 ίππους.

Αυτός, εκμεταλλευόμενος το μεγάλο μήκος του καπό, θα είναι τοποθετημένος όσο το δυνατόν πιο πίσω, ώστε να εξασφαλίζει καλύτερη κατανομή του βάρους, ενώ θα συνεργάζεται αποκλειστικά με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, επτά σχέσεων.

Η μεγάλη «αδερφή» της, η SLS AMG, υπάρχει πιθανότητα να σταματήσει την παραγωγή της πριν από το λανσάρισμα της νέας SLC.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron