Αθλητικά
Ήμαρτον! Κατηγορούν για ρατσισμό Ελληνίδα πρωταθλήτρια!

Ήμαρτον! Κατηγορούν για ρατσισμό Ελληνίδα πρωταθλήτρια!

  • 25 Ιουλίου 2012, 11:19

Ένα αστείο της Ελληνίδας πρωταθλήτριας του τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου ήταν αρκετό για να... κινητοποιήσει τον ιδιαιτέρως ευαίσθητο (αντι)ρατσιστικό μηχανισμό της χώρας μας!

Ανεμόμυλους δείχνουν να κυνηγούν ορισμένοι, οι οποίοι αναζητούν ρατσιστές ακόμα και σε ένα απλό tweet.

Νέο θύμα της μανίας τους η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, η οποία έκανε το "έγκλημα" να αστειευτεί με το θέμα του ιού του Δυτικού Νείλου, γράφοντας: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό»…

Ήδη στο διαδίκτυο έχει γίνει ένας μικρός χαμός με την υπόθεση, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να πάρει θέση για το συγκεκριμένο σχόλιο, αλλά και το κατά πόσο θεωρεί πως συνάδει με τις αρχές του Ολυμπισμού, του φίλαθλου πνεύματος και της ενότητας και της φιλίας των λαών που συμβολίζουν οι Ολυμπιακοί κύκλοι και οι Αγώνες γενικότερα.

Πολλοί μάλιστα είναι εκείνοι που καλούν τους χορηγούς της αθλήτριας να αποσύρουν τη στήριξή τους προς το πρόσωπό της, καθώς θεωρούν το εν λόγω tweet ρατσιστικό.

Φυσικά η υπόθεση είναι τουλάχιστον γελοία, και κάνει τους ουδέτερους παρατηρητές να αναρωτιούνται ποιος είναι ο πραγματικός ρατσιστής. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ή εκείνοι οι οποίοι σπεύδουν να κατασπαράξουν κάποιον ο οποίος μπορεί να διαφωνεί μαζί τους;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron