Απόψεις - Συνεντεύξεις
Τελικά μόνο οι Βρετανοί το χάρηκαν!

Τελικά μόνο οι Βρετανοί το χάρηκαν!

  • 13 Αυγούστου 2012, 21:23

της Ιωάννας Βλάσση

Συνεχίστηκε και χθες το βράδυ η τελετή παρουσίασης της βρετανικής  μεγαλοπρεπούς κακογουστιάς. Το φούξια και τα στρας ήταν και πάλι το κεντρικό σκηνικό παρουσίασης, ενώ για ακόμη μία φορά οι Βρετανοί έδειξαν ότι δεν έχουν αντιληφθεί την έννοια και την σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Φαίνεται ότι έχουν στενοχωρηθεί τόσο πολύ που η Αγγλία φιγουράρει πάντα στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης στη Eurovision, οπότε αποφάσισαν  να μετατρέψουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε διαγωνισμό της Eurovision, ένα πανηγυράκι δηλαδή ευτελούς ουσιαστικού ενδιαφέροντος, πλούσιου δε τηλεοπτικού θεάματος.

Όπως και η τελετή έναρξης  θύμιζε κάτι από gay parade, έτσι και η τελετή λήξης φρόντισε να γεμίσει με ροζ και τιρκουάζ παγέτες όλο το στάδιο. Και στις δύο τελετές διάχυτη ήταν η κακογουστιά, το κιτς και η έλλειψη συγχρονισμού και οργάνωσης μιας τόσο σπουδαίας τελετής, που δεν αντιμετωπίστηκε τελικά με τη δέουσα προσοχή και τον δέοντα σεβασμό.

Η γεύση που μας αφήνει τελικά η διοργάνωση του Λονδίνου είναι μάλλον γλυκόπικρη, καθώς ήταν ομολογουμένως η πιο αποτυχημένη των τελευταίων ετών, αν και υπήρχε η καλή θέληση. Τα στάδια ήταν άδεια κατά τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων, ενώ πλήθος λαθών απογοήτευσε τον κόσμο που είχε μεγάλες προσδοκίες για αυτήν την Ολυμπιάδα.

Το μεγαλύτερο λάθος, το οποίο μάλιστα λίγο έλλειψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο, ήταν ότι μπέρδεψαν τις σημαίες της Βόρειας με της Νότιας Κορέας. Επιπλέον, ένας αθλητής του μήκους αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει ένα επιπλέον άλμα, επειδή ξέχασαν να μετρήσουν ένα από τα άλματά του! Και ένα τρίτο λάθος, που φυσικά αποσιωπήθηκε, ήταν ότι το ποδηλατοδρόμιο.. άρχισε να μπάζει νερά σε δύο σημεία!

Αυτή λοιπόν, ήταν η παραδειγματική διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτά ήταν λίγα από τα δείγματα σωστής και υποδειγματικής προετοιμασίας από πλευράς Λονδίνου, για τα οποία δεν έγινε καμία αναφορά στον Τύπο.

Να τονίσουμε στο σημείο αυτό, ότι τυχόν ανάλογα λάθη και παραλείψεις στην ελληνική διοργάνωση το 2004, θα είχαν ως αποτέλεσμα την διεθνή κατακραυγή και ακόμη και την αποπομπή από κάθε άλλη υποψηφιότητα της χώρας μας στην ανάληψη της διοργάνωσης των Αγώνων.  Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους αθλητές μας, οι οποίοι είναι οι μόνοι που αποπέμπονται και υφίστανται διαπόμπευση σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί στο unti-  dopping control ή σε περίπτωση που τολμήσουν να πουν κάτι που κάποιοι δεν εγκρίνουν.

Θα συμφωνήσω με την κίνηση της βασίλισσας Ελισάβετ στην έναρξη των Αγώνων, η οποία παρακολουθούσε το μανικιούρ της αντί της τελετής. Όντως… ήταν τόσο βαρετό και νυσταλέο το όλο θέαμα που μόνο χασμουρητά προκάλεσε. Η δε λήξη τους ήταν μία μνεία στη βρετανική ποπ μουσική, που ναι μεν δεν σε άφηνε να κοιμηθείς, δεν σου θύμιζε όμως και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προσωπικά απογοητεύτηκα ιδιαιτέρως, διότι πραγματικά θεωρούσα ότι θα μπορούσαν να διοργανώσουν ένα εκπληκτικό θέαμα. Κρίμα...  Ήταν μία πολύ μέτρια προσπάθεια μιας χώρας με τρομερές δυνατότητες…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron