Οικονομία
Γιουνκέρ: Ανυπολόγιστος ο κίνδυνος από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας

Γιουνκέρ: Ανυπολόγιστος ο κίνδυνος από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας

  • 19 Αυγούστου 2012, 08:14

«Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι τεχνικώς δυνατή, αλλά ο πολιτικός κίνδυνος μιας τέτοιας εξέλιξης είναι ανυπολόγιστος», αναφέρει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Tiroler Tageszeitung ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Στις 22 Αυγούστου ο Γιούνκερ θα βρεθεί στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Τις επόμενες δύο ημέρες ο κ. Σαμαράς θα δει την Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

Στη συνέντευξή του ο πρόεδρςο του Eurogroup λέει ότι «αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με τα αιτήματα οικονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών αλλαγών, τότε ίσως πρέπει να ληφθεί υπόψη το συγκεκριμένο ενδεχόμενο», ωστόσο ο ίδιος πιστεύει ότι η χώρα μας «θα παραμείνει εντός ευρώ, διότι θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

«Η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί μέρος των πιθανών εξελίξεων με τις οποίες ασχολούμαι», κατέληξε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί αναγκασμένη να εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα «μόνο αν δεν σεβαστεί καμία συμφωνία και καταστρατηγήσει όλους τους κανόνες».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron