Πολιτική
Επίκαιρη ερώτηση Ανεξάρτητων Ελλήνων για την αξιοποίηση βραχονησίδων

Επίκαιρη ερώτηση Ανεξάρτητων Ελλήνων για την αξιοποίηση βραχονησίδων

  • 28 Αυγούστου 2012, 12:52

Διευκρινίσεις αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει προς εμπορική αξιοποίηση νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο και το Ιόνιο, ζητεί με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό ο γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος, επικαλούμενος σχετικές δηλώσεις τού κ. Σαμαρά στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Ο κ. Μαρκόπουλος ζητεί να δημοσιοποιηθεί το σύνολο των προς πώληση νησιών και αφού εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και το ανύπαρκτο θεσμικό πλαίσιο, απευθύνει τα εξής ερωτήματα στον κ. Σαμαρά:

- Γιατί έγινε η συγκεκριμένη εξαγγελία; Έχουμε εξαντλήσει όλες τις άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και τώρα ξεπουλάμε νησιά; Πως διασφαλίζεται η μη αλλαγή χρήση γης καθ’ όλη την διάρκεια της πώλησης ή ενοικίασης;

- Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός; Θα δώσει εντολή για άμεση δημοσιοποίηση του συνόλου των προς πώληση νήσων; Πώς συνδέεται το παρόν ζήτημα με την χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ; Ποιες οι ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να διασφαλιστούν, η προέλευση και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι υποψήφιοι αγοραστές;

- Έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να ανακύψουν νομικά ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως η αστυνόμευση, η φορολόγηση & δασμολόγηση εμπορευμάτων, η αρμοδιότητα σε θέματα έρευνας & διάσωσης και το πλαίσιο υποδοχής παράνομων μεταναστών στις «ιδιωτικές» νήσους; Να ενημερωθεί η Βουλή για το θεσμικό πλαίσιο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron