Κοινωνία
Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι ένστολοι

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι ένστολοι

  • 30 Αυγούστου 2012, 19:12

Συγκέντρωση αύριο στο Σύνταγμα -

Αντίθετοι σε κάθε ενδεχόμενο περικοπής του μισθού τους δηλώνουν οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και προαναγγέλουν δεκαήμερο κινητοποιήσεων αρχής γενομένης από αύριο και τη συγκέντρωση των προεδρείων των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων ΕΛΑΣ, Πυροσβεστών και Λιμενικών στις 11:30 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας.

Δεκαήμερο κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από την αυριανή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις απολαβές τους εξήγγειλαν οι εκπρόσωποι αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα.

Στο ίδιο πλαίσιο, θα πραγματοποιήσουν άλλη μια διαμαρτυρία την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, ενώ δήλωσαν ότι θα δώσουν το παρών και στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Επίσης, θα επιδιώξουν την Παρασκευή να συναντήσουν και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ θα ζητήσουν και συνάντηση με την Τρόικα.

Όπως ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου δεν μπορούν να δεχθούν άλλες μειώσεις ούτε καν στο επίπεδο 1 ευρώ, υπογράμμισαν ότι αρνούνται κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό «ειδικά μισθολόγια» ενώ τόνισαν ότι η λειτουργία των Σωμάτων βασίζεται κυρίως στον αλτρουισμό των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Σε ερώτηση για το αν προτίθενται να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση, οι εκπρόσωποι των ενστόλων αρκέστηκαν να διαβεβαιώσουν ότι όποιες κινητοποιήσεις και αν επιλεγούν, ο πολίτης δεν θα μείνει απροστάτευτος.

Σήμερα, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) υπήρξε συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, διεμήνυσε ότι «την κρίσιμη για την πατρίδα περίοδο που διανύουμε ο Οργανισμός δεν αντέχει καμία περαιτέρω περικοπή ούτε στις λειτουργικές δαπάνες ούτε στις αποδοχές των αστυνομικών καθόσον έχει φτάσει στα όριά του».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου Κων/νο Μουσουρούλη, και την ηγεσία του Λιμενικού σώματος, ενόψει της οριστικοποίησης των μέτρων για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας δήλωσαν μετά τη συνάντηση ότι πρέπει αφενός να διασφαλιστεί το αξιόμαχο των ένστολων και αφετέρου η αντιμετώπιση να είναι ενιαία για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron