Οικονομία
Ζημιογόνο και το β' εξάμηνο για την Αλουμύλ

Ζημιογόνο και το β' εξάμηνο για την Αλουμύλ

  • 31 Αυγούστου 2012, 14:35

Μείωση των πωλήσεων και της μικτής και λειτουργικής του κερδοφορίας ανακοίνωσε ο Όμιλος Αλουμύλ για το β' εξάμηνο του 2012.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος εμφάνισε πωλήσεις ύψους 93,6 εκατ. ευρώ, έναντι 98,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011, μειωμένες κατά 4,8%.

Τα μικτά κέρδη μειώθηκαν κατά 10% περίπου στα 17 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 2,9 εκατ. ευρώ περίπου από 5,8 εκατ. περίπου ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι ζημίες προ φόρων διευρύνθηκαν στα 7,7 εκατ. ευρώ από 5,4 εκατ. ευρώ που ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2011. Οι ζημίες ανά μετοχή κατά συνέπεια διαμορφώθηκαν στα 0,3544 ευρώ από ζημίες 0,2480 ευρώ πέρυσι.

Σύμφωνα με την Αλουμύλ, η επιδείνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται τόσο στην κατάρρευση της εσωτερικής αγοράς λόγω της παρατεταμένης ύφεσης που βιώνει η ελληνική οικονομία όσο και στην μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Επιπροσθέτως, η αύξηση του κόστους ενέργειας είχε αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα της Εταιρίας και του Ομίλου, αυξάνοντας σημαντικά το κόστος παραγωγής.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,3% στα 69,6 εκατ. περίπου. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν στα 0,9 εκατ. ευρώ περίπου από 2,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 7,7 εκατ. ευρώ από 5 εκατ. ευρώ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron