Διεθνή
Στο "σφυρί" παλιά ταγέρ της Μάργκαρετ Θάτσερ

Στο "σφυρί" παλιά ταγέρ της Μάργκαρετ Θάτσερ

  • 31 Αυγούστου 2012, 15:43

Πολλά από τα ταγιέρ που φόρεσε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, πριν αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, βγαίνουν σε δημοπρασία την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, τα επτά κομμάτια θα πωληθούν κατά μέσο όρο από 1.500 λίρες (1.900 ευρώ) το καθένα, ενώ δεν αποκλείεται για μερικά από αυτά το αντίτιμο να εκτοξευτεί.

Η δημοπρασία, που θα γίνει υπό την αιγίδα του οίκου Christie's στο Λονδίνο, θα περιλαμβάνει ένα έντονο τιρκουάζ ταγιέρ που φορούσε η Θάτσερ όταν εξελέγη ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος τον Φεβρουάριο του 1975 και ένα φωτεινό κίτρινο φόρεμα με σακάκι. Επίσης, στο σφυρί θα βγουν ένα σκούρο παλτό της με κόκκινο πέτο και ένα χρυσό και ασημί κοκτέιλ φόρεμα.

Η 87χρονη «Σιδηρά Κυρία» -όπως την είχε αποκαλέσει το 1976 Σοβιετικός στρατιωτικός και δημοσιογράφος, για την πυγμή που επεδείκνυε- διετέλεσε πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1979 ως το 1990.

Μια μαύρη τσάντα, που κρατούσε η Θάτσερ σε μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται μαζί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν, πουλήθηκε στην τιμή των 25.000 λιρών σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς, το 2011.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Διεθνή




cron