Οικονομία
Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΠΥ αναμένει ο ΙΣΑ

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΠΥ αναμένει ο ΙΣΑ

  • 05 Σεπτεμβρίου 2012, 19:43

Την ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος για την πληρωμή των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ αναμένει ο Iατρικός Σύλλογος Αθηνών, δηλώνοντας δικαιωμένος για τη σημερινή Διυπουργική συνάντηση των αρμόδιων Υπουργείων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος τονίζει ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι όλοι οι πάροχοι υγείας θα πληρώνονται αναλογικά και ισότιμα και δεν θα δίνεται προτεραιότητα σε αυτούς που φωνάζουν δυνατότερα ή απειλούν με διακοπή της παροχής των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες.

Ζητεί ακόμη τη δημιουργία Διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ με επιστημονικούς και υγειονομικούς φορείς η οποία θα εξετάζει τη διαχείριση των πόρων και τον καταμερισμό τους.

Παράλληλα, ο ΙΣΑ ανάλαβε πρωτοβουλία για για συνάντηση με εκπροσώπους των χρηστών υγείας με στόχο να συζητηθούν τα κρίσιμα ζητήματα. Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 14:00 μ.μ., στα γραφεία του ΙΣΑ, και πρόκειται να παραστούν ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ κ. Δημουλάς, της ΑΔΕΔΥ κ. Κουτσουμπέλης, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Κροκίδης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ κ. Ζώης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου κ. Βαβουγιός, ο πρόεδρος ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ κ. Λουκόπουλος.

Το απόγευμα ολοκληρώθηκε η ευρεία διυπουργική συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τη χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση εργάζεται για την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων, έτσι ώστε να εξακολουθήσουν οι πολίτες να απολαύουν των υπηρεσιών του συστήματος υγείας «και να ανταποκριθούμε στις ανεξόφλητες υποχρεώσεις μας προς τους φαρμακοποιούς, τους ιατρούς και όλους τους προμηθευτές μας». «Οι προσπάθειες τις οποίες καταβάλλουμε, θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία και θα ανακοινωθούν με συγκεκριμένο στοχοχρονοδιάγραμμα» κατέληξε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron