Αθλητικά
Σάντος: Θέλουμε να αρχίσουμε με νίκη

Σάντος: Θέλουμε να αρχίσουμε με νίκη

  • 06 Σεπτεμβρίου 2012, 19:58

Αισιοδοξία ότι η εθνική θα ξεκινήσει με... το δεξί στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014 -

Αντιμετωπίζουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε με νίκη τους αγώνες στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014, τόνισε ο Φερνάντο Σάντος από την Ρίγα, όπου βρίσκεται η ελληνική ομάδα για τον αγώνα της Παρασκευής (7/9) με την Λετονία (21.30, Mega).

«Αρχίζουμε μια νέα προσπάθεια. Αντιμετωπίσαμε τη Λετονία και για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012. Ήταν δύσκολα παιχνίδια, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Κοιτάμε μπροστά. Στόχος μας είναι να βρεθούμε στη Βραζιλία το 2014. Ξέρουμε ότι αύριο θα δώσουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πιστεύουμε όμως στην ομάδα μου και είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε. Θέλουμε να αρχίσουμε με νίκη σε αυτό το δύσκολο δρόμο που έχουμε να διανύσουμε» τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής.

Ο κ. Σάντος ανέφερε ότι έχει δει τα τελευταία παιχνίδια της Λετονίας. «Την σεβόμαστε αλλά αν το παιχνίδι τελειώσει ισόπαλο θα είναι ένα κακό αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Έχω όλους τους παίκτες προετοιμασμένους και πιστεύω στην ικανότητά τους. Οι προπονήσεις έδειξαν ότι είμαστε σε καλό επίπεδο. Νομίζω ότι θα πάρουμε θετικό αποτέλεσμα κάτι που είναι σημαντικό στο ξεκίνημα αυτών των προκριματικών. Θα επιθυμούσα ωστόσο οι ποδοσφαιριστές να είναι σε πιο υψηλά επίπεδα, αλλά αυτό δεν γίνεται αυτή την περίοδο. Είχα προτείνει στην UEFA να δίνουμε φιλικούς αγώνες τον Σεπτέμβριο και να παίζουμε επίσημα παιχνίδια τον Οκτώβριο, ώστε να είναι πιο έτοιμοι οι παίκτες. Επί του παρόντος η πρόταση δεν έχει υιοθετηθεί», υπογράμμισε ο τεχνικός της Εθνικής.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα που δοκίμασε στην Αθήνα με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Σπυρόπουλο στην άμυνα, Μανιάτη, Κατσουράνη, Τζιόλη, Φορτούνη στη μεσαία γραμμή και Γκέκα, Μήτρογλου στην επίθεση. «Δεν είναι 100% σίγουρο ποιοι θα παίξουν. Θα το αποφασίσω μετά την προπόνηση της Πέμπτης. Βασικότερο όμως και από το σύστημα που θα παίξουμε είναι η νοοτροπία της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Το σύστημα από μόνο του δεν έχει δυναμική. Θέλω όσα κάνουμε στις προπονήσεις να τα δω και στον αγώνα με τη Λετονία» ανέφερε.

Αναφορικά με το πρόσφατο φιλικό παιχνίδι εναντίον της Νορβηγίας στο Όσλο ο κ. Σάντος τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να βελτιώσει την αμυντική της λειτουργία παρότι είχε κερδίσει με 3-2. «Στο φιλικό με την Νορβηγία η επιθετική μας λειτουργία ήταν καλή. Δίνουμε όμως βάρος και στην αμυντική μας οργάνωση καθώς στο Όσλο κάναμε κάποια λάθη που δεν τα περίμενα», υπογράμμισε.

Για το περυσινό παιχνίδι των δύο ομάδων στη Ρίγα, όπου η Ελλάδα ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Λετονία ο κ. Σάντος υποστήριξε ότι οι παίκτες του είχαν ξεκινήσει άσχημα εκείνο το ματς και δεν είχαν ρυθμό. «Ο αντίπαλος είχε τον έλεγχο του κέντρου και ήμασταν κομμένοι στα δύο. Περιμένω να αφήσουμε πίσω αυτά τα 30 λεπτά και να δείξουμε τα στοιχεία που δείξαμε στο υπόλοιπο ματς. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μην ξεχάσουμε σε κανένα σημείο πως ο αντίπαλος μας θα είναι δύσκολος», τόνισε.

Η προϊστορία των αγώνων της Ελλάδας με την Λετονία


30.3.1999 Ρίγα πρ. Euro 2000 Λετονία - Ελλάδα 0-0

9.6.1999 Αθήνα πρ. Euro 2000 Ελλάδα - Λετονία 1-2

10.9.2008 Ρίγα πρ. Mudo 2010 Λετονία - Ελλάδα 0-2

10.10.2009 Αθήνα πρ. Mudo 2010 Ελλάδα - Λετονία 5-2

8.10.2010 Πειραιάς πρ, Euro 2012 Ελλάδα - Λετονία 1-0

6.9.2011 Ρίγα πρ. Euro 2012 Λετονία - Ελλάδα 1-1

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron